Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Konstituirano Kulturno vijeće Grada Šibenika

Konstituirano  Kulturno vijeće Grada Šibenika

 

 

Na jutrošnjoj konstituirajućoj sjednici većinom od 5 glasova za predsjednika šibenskog Kulturnog vijeća izabran je Dario Mikulandra, diplomirani ekonomist, član Društva za očuvanje šibenske baštine „Juraj Dalmatinac“, dugogodišnji voditelj manifestacije „Otvorite vrata od Božića“ i suradnik „Društva prijatelja dubrovačke starine. Kulturno vijeće Grada Šibenika savjetodavno je tijelo osnovano radi predlaganja ciljeva kulturne politike i mjera za njezino provođenje. Sastavljeno je od 7 članova izabranih na period od 4 godine, a čine ga istaknuti umjetnici i kulturni djelatnici  grada.

Aktualni saziv čine:

Jakov Bilić, akademski glumac, član glumačkog ansambla šibenskog HNK,
Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih u Gradskoj knjižnici“Juraj Šižgorić,
Zoran Erak, tehnički producent kulturnih i zabavnih manifestacija,
Franka Klarić, akademska glumica i članica glumačkog ansambla šibenskog HNK,
Zorana Mihelčić, voditeljica Plesne udruge „Sjene“,
Dario Mikulandra, član Društva za očuvanje šibenske baštine „Juraj Dalmatinac“,
Ivo Mikuličin, novinar i glazbeni djelatnik.

Novoizabrani predsjednik se kolegama zahvalio na ukazanom povjerenju i kazao kako njega i sve članove Vijeća čeka puno posla. „Sebe doživljavam kao koordinatora ovoga  tijela koje treba djelovati u interesu očuvanja bogate kulturne baštine našega grada.  Svatko od nas stručan je na svom području, a zajedničkim snagama možemo nastaviti tamo gdje je prošli sastav Vijeća stao, unoseći nove ideje i time podižući kulturni život našega grada na višu razinu. “ ,kazao je predsjednik Kulturnog vijeća Grada Šibenika Dario Mikulandra.

Konstiruirajuću sjednicu Kulturnog vijeća Grada Šibenika, održanu danas u prostorijama gradske uprave, vodila je pročelnica za društvene djelatnosti  Mirjana Žurić, a sjednici je nazočio i dogradonačelnik Nikica Penđer, kao i pomoćnica pročelnice Živana Podrug.

  Objavljeno: 11.03.2014, 13:57h