Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Konstituirano Vijeće srpske nacionalne manjine u gradu Šibeniku

Konstituirano Vijeće srpske nacionalne manjine u gradu Šibeniku

 

 

Nakon nedavno provedenih izbora za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj koji su održani, 7. svibnja, konstituirano je Vijeće srpske nacionalne manjine u gradu Šibeniku.

Konstituirajuća sjednica održana je u ponedjeljak, 20. lipnja 2023. godine u Gradskoj upravi. Sjednicu je sazvao i otvorio gradonačelnik Željko Burić sukladno odredbi članka 104. stavka 1. Zakona o izboru članova vijeća i predstavnika nacionalnih manjina koji je svim izabranima članovima čestitao na izboru i izrazio uvjerenje da će se dosadašnja dobra suradnja nastaviti i u predstojećem četverogodišnjem mandatu.

Od ukupno 15 izabranih članova Vijeća srpske nacionalne manjine grada Šibenika za predsjednika je izabran Petar Pašić, a za potpredsjednika Jordan Gladović. Ostali članovi Vijeća srpske nacionalne manjine su Dušan Borak, Jovo Lalić,. Nikola Lalić, Drago Brkić, Slavica Kalik, Lazar Knežić,  Milan Lalić, Gojko Mijaljica, Milorad Pavasović, Milorad Vrljević, Živko Damjanić,  Duška Macura i Edvin Grulović.

Izborom predsjednika navedenog Vijeća, odnosno njihovim konstituiranjem u Šibeniku je završen izborni proces za tijela lokalne samouprave nacionalnih manjina, započet Odlukom Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju izbora za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave od 30. ožujka.

  Objavljeno: 23.06.2023, 12:31h