Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Konstituirano Vijeće srpske nacionalne manjine

Konstituirano Vijeće srpske nacionalne manjine

 

 

Izborom predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine danas je u gradskoj vijećnici, u nazočnosti gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burića i tajnice Grada Šibenika Diane Dulibić, konstituirano Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Šibenika. Za predsjednika je izabran  Dušan Borak, a za zamjenika predsjednika Jovan Dobre.

Gradonačelnik je čestitao izabranim članovima Vijeća, zahvalio na dosadašnjoj suradnji prethodnom sazivu, te kazao: „Odnosi u Grad u Šibeniku prema manjinama, pa tako i srpskoj nacionalnoj manjini, su i više nego korektni čak, rekao bih, za primjer drugim sredinama. Pred nama je rješavanje pitanja prostora za vaš rad i bez obzira na problem manjka prostora u vlasništvu Grada, u odnosu na potrebe i zahtjeve udruga, organizacija, nadam se da ćemo iznaći rješenje na obostrano zadovoljstvo.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Izbori za Vijeće srpske nacionalne manjine održani su 31. svibnja 2015., te je izabrano 15 članova.  Konstituirajućoj sjednici nazočilo je 13 članova

Mandatnu komisiju činili su predsjednik Miloš Brkić, te Drago Brkić i Đurđa Vrljević Šarić kao članovi , a Izbornu komisiju Drago Brkić kao predsjednik , Jordan Gladović i Jovan Dobre kao članovi.

  Objavljeno: 13.07.2015, 12:34h