Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Kreativni tornado na Tvrđavi sv. Mihovila!

Kreativni tornado na Tvrđavi sv. Mihovila!

 

 

Ove srijede, 24. srpnja, pozornicom Tvrđave sv. Mihovila protutnjat će kreativni tornado! Jacob Collier, glazbeni genij nove generacije u Šibenik stiže nekoliko dana nakon objave novog albuma iz ciklusa Djesse.

Dok je prvim albumom ciklusa predstavio raskošne orkestralne skladbe, Collier je na nedavno objavljenom albumu Djesse Vol. 2 napravio zaokret prema akustičnim i a capella skladbama intimnijeg karaktera. Album je promovirao maestralnom obradom klasika Moon River. Da bi stvorio savršenu harmonijsku pozadinu svoj je glas snimio nekoliko tisuća puta, a u pjevanim dionicama pridružilo mu se čak 144 glazbenika, među kojima i Quincy JonesHerbie Hancock te Chris Martin.

Fuzija glazbenih stilova i slaganje netipičnih harmonija ono je što Colliera čini drugačijim i posebnim, uz činjenicu da pjesme piše, aranžira i producira većinom u svom kućnom studiju. Upravo je iz njegove sobe krenulo osvajanje You Tube-a 2016. godine, i to objavom albuma In My Room kojim se mladi Britanac predstavio svijetu. Njegov je talent potvrđen već godinu dana nakon, kada je za aranžmane pjesama osvojio dva Grammyja. Da se radi o posebnom glazbeniku prepoznao je i Quincy Jones koji ga je uzeo za svog štićenika i s njim nastavlja raditi na novim izdanjima. U nastupima uživo Collier je sklon improvizacijama, a skladbama pridružuje i glasove publike, stoga će biti zanimljivo vidjeti šibensku publiku u ulozi glazbenog instrumenta.

Ulaznice po cijeni od 210 kuna dostupne su na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava: na blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone, u City Pointu (ulica Don Krste Stošića 1, Šibenik), te online u sustavima Eventim i Croatia Tickets. Korisnici Mastercard® i Maestro® kartica ostvaruju popust od 10%  pri kupnji na svim prodajnim mjestima.

Tvrđava kulture članovima Kluba prijatelja osigurala je popust od 10% pri kupnji ulaznica u City Pointu (individualne članove na kupnju jedne, a nositelje obiteljske članske iskaznice na dvije ulaznice), dok na istom mjestu korisnici kartica Addiko banke ostvaruju popust od 5% pri kupnji ulaznica.

  Objavljeno: 23.07.2019, 08:52h