Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Krenula kružna brodska linija Mandalina - Šibenik - Martinska

Krenula kružna brodska linija Mandalina - Šibenik - Martinska

 

 

Grad Šibenik od danas, 10. srpnja započeo je s realizacijom pilot projekta kružnih brodskih linija na relaciji Mandalina – Šibenik – Martinska.

 

Nova brodska linija prometuje na relaciji Mandalina - Autobusni kolodvor Šibenik (ponton) - Šibenska riva (kod topova) - Martinska te natrag Martinska - Šibenska riva (kod topova) - Autobusni kolodvor Šibenik (ponton) - Mandalina. Cijena povratne karte iznosit će simboličnih 10 kuna, a ista će se moći kupiti na brodu.


Prvih pet dana projekta osiguran je besplatan prijevoz za sve žitelje Šibensko-kninske županije, uz predočenje osobne iskaznice.

 

U postupku jednostavne nabave za pružanje usluge brodskog prijevoza putnika izabran je ponuditelj AvalonYachting.d.o.o. koji će obavljati prijevoz putnika brodom 'Avalon' šest puta dnevno, od ponedjeljka do nedjelje, sedam dana u tjednu prema već utvrđenom rasporedu.

 

 

Brod 'Avalon' ima kapacitet od 40 sjedećih mjesta.

 

Po završetku pilot projekta izradit će se izvješće o provedenim aktivnostima na temelju čega će se utvrditi potražnja za ovakvom vrstom prijevoza na području grada, a projekt će se provoditi u vremenskom periodu od 10. srpnja do 2. rujna 2019. godine.


Pilot projekt ima za cilj promicati multimodalnost putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu te predstaviti brodski prijevoz kao učinkovitu i efikasnu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu.

  Objavljeno: 10.07.2019, 09:25h