Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Krenula ZELENA ČISTKA

Krenula ZELENA ČISTKA

 

 

Jutros u 09:00 sati učenici OŠ Juraj Dalmatinac s djecom iz DV Ljubica i DV Građa na budućoj plaži Banj započeli su akciju ZELENA ČISTKA-Jedan dan za čisti okoliš kada su svojim tijelima napravili krug koji je predstavljao Čistu planetu Zemlju.

Akciji su se već u 09:30 sati pridružili i Dječji vrtići Osmijeh i Žižula koji su u svom kvartu Meterizama također napravili krug.  Krug su u 10:00 sati u Spomen parku Šubićevac napravili i učenici Osnovne škole Petar Krešimir IV, DV Osmijeh, DV Ciciban, DV Vjeverica i DV Šibenski tići.

DV Brat Sunce, DV Varoš ; u 11.00h na trgu ispred Gradske uprave također su napravili svojim tijelima krug.

Krugovi za čistu planetu Zemlju nastavili su se praviti jedan po jedan u Ražinama, Tribunju, Brodarici i Skradinu; gdje su djeca iz tamošnjih vrtića i osnovnih škola pridruživala ovoj hvale vrijednoj ekološkoj akciji.

Dvorište svojih škola i njihov okoliš čistili su učenici Osnovne škole Vidici, kao i učenici Katoličke osnovne škole.

OŠ Juraj Šižgorić i OŠ Tin Ujević, DV Vidici, DV Kućica, DV Pčelica, DV Radost, DV Jutro  u 11.30h u ulici Stjepana Radića kod spomenika braniteljima u suradnji sa Prometnom policijom zaustavili su promet na pet minuta, i napraviti već nadaleko poznati krug koji predstavlja čistu planetu Zemlju.

Simbolika ovog dječjeg kruga je poticanje svijesti, građana, lokalne zajednice, svakog pojedinca o važnosti osobne brige za okoliš.

Većina djece u svojim je radionicama izradila i eko poruke, koje su predstavili u ovoj akciji. Eko poruke su važni dio cijele akcije jer do gore navedenih lokacija djeca sa svojim učiteljicama i odgajateljicama idšla su pješke i eko poruke su sredstvo s kojima su upoznavali sve građane sa s ovom akcijom, ali i s problemom ekologije općenito.

 

  Objavljeno: 20.04.2012, 11:42h