Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Kuća umjetnosti Arsen osvojila HTZ-ovu nagradu za Kulturnu atrakciju godine

Kuća umjetnosti Arsen osvojila HTZ-ovu nagradu za Kulturnu atrakciju godine

 

 

Kuća umjetnosti Arsen osvojila je HTZ-ovu nagradu za „Kulturnu atrakciju godine“ na završnoj večeri Dana hrvatskog turizma koji su se od 6. do 8. listopada održali u Amadria Parku. Nagradu je u ime Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik primila ravnateljica Gorana Barišić Bačelić.

„Iznimno nam je drago što je naše ulaganje u kulturnu infrastrukturu i program prepoznato na nacionalnoj razini. Šibenik se čvrsto pozicionirao kao kulturno-turistička destinacija s raznovrsnim događanjima tijekom cijele godine čemu zasigurno svojim programom za sve dobne skupine pridonosi Kuća umjetnosti Arsen, dok je manifestacija Noć tvrđava obogatila ponudu u predsezoni i otvorila novi programski pravac gradovima s utvrđenom spomeničkom baštinom“, kazala je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik.

Kuća umjetnosti Arsen prvo mjesto podijelila je s Providurovom palačom u Zadru, a Tvrđava kulture Šibenik u finalu ovogodišnjih nagrada HTZ-a imala je još još jednog finalista, priredbu Noć tvrđava koja je dobila priznanje u kategoriji događaj godine, no pobjedu je odnijela opatijska manifestacija RetrOpatija. 

„Šibenik je ponosan vlasnik tri nagrade za kulturnu atrakciju godine. Tvrđavama Mihovil i Barone sada se pridružila i Kuća umjetnosti Arsen koja je definitivno opravdala veličinu i značaj imena koje nosi te postala mjesto gdje građani svih generacija posjećuju kulturna događanja i van turističke sezone. Šibenik je postao grad koji u svako doba godine ima nešto ponuditi turistima. Kuća umjetnosti Arsen i tvrđave bitno su poglavlje u sjajnoj priči o Šibeniku, a ove nagrade samo su vjetar u leđa svim dionicima koji stoje iza ovoga i siguran sam da će biti dodatna motivacija da u budućnosti budemo još bolji“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.  

Dana Slamić primio je nagradu za životno djelu, a primio ju je unuk koji je pročitao njegovo pismo.

Dani hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske radiotelevizije ove godine održavaju se u Šibeniku, odnosno Amadria Parku, a dodjela nagrada završni je događaj ove manifestacije. Dodjeli nagrada prisustvovao je i premijer Andrej Plenković koji je čestitao dobitnicima nagrada te svim djelatnicima u turizmu na trudu i zalaganju što pridonose i promociji domovine.

  Objavljeno: 10.10.2022, 09:36h