Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Kvalitetnijim brodskim prijevozom do razvoja šibenskih otoka

Kvalitetnijim brodskim prijevozom do razvoja šibenskih otoka

 

 

U Gradskoj vijećnici danas je održan radni sastanak na temu UrbEco – šibenske brodske linije. Sastanku su, uz gradonačelnika Željka Burića, nazočili državna tajnica Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Maja Markovčić Kostelac sa suradnicima, predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Agencije za obalni linijski pomorski promet, Šibensko-kninske županije i Grada Vodica.

 

UrbEco je projekt nastao zbog problema zastarjelog i neodgovarajućeg sustava brodskih linija na šibenskom plovnom području. Cilj projekta je uspostava intermodalnog brodskog prijevoza temeljenog na inovativnim i ekološkim rješenjima.

 

„Grad Šibenik projektom UrbEco nastoji riješiti povezivanje otoka svog arhipelaga s kopnom na način da se uspostavi moderan sustav prijevoza koji će pratiti potrebe otočnog stanovništva i turista. Osiguranje kvalitetnog prijevoza osnovni je preduvjet razvoja naših otoka.“, kazao je po završetku sastanka gradonačelnik Željko Burić.

 

Državna tajnica Maja Markovčić Kostelac zahvalila se Gradu Šibeniku na organizaciji sastanka te je podsjetila kako je Agencija za obalni linijski pomorski promet natječaje za brodske linije šibenskog arhipelaga raspisala na kreće razdoblje kako bi se osigurala mogućnost za što skorijom realizacijom ovog projekta.

 

„Projekt UrbEco poslužit će kao osnova za novo povezivanje luka, a razgovarali smo na koji ćemo način povećati kvalitetu prijevoza u ovom području te osigurati novi zamašnjak lučkog područja. UrbEco ima veliki potencijal jer podrazumijeva izgradnju brodova s novim tehnologijama prihvatljivih ekoloških smjernica, a što je posebno važno u ekološko osjetljivom području kao što je šibenski arhipelag.“, kazala je državna tajnica.

 

 

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Matija Bumbak istaknuo je kako je pri kraju izrada tehničke dokumentacije nakon čega Grad Šibenik projekt UrbEco može prijaviti na EU fondove. Procijenjena vrijednost projekta je 170 milijuna kuna. 

  Objavljeno: 20.06.2017, 15:17h