Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Lampioni u obliku vukovarskog vodotornja zapaljeni u znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Lampioni u obliku vukovarskog vodotornja zapaljeni u znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

 

 

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, večeras su na Trgu palih branitelja Domovinskog rata u Šibeniku zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve žrtve Vukovara i Škabrnje. Lampione u obliku simbola vukovarske obrane – vodotornja zapalili su učenici 6.B. razreda OŠ Meterize te članovi Društva „Naša djeca“, a pridružio im se zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

„Nikada ne smijemo zaboraviti žrtvu koju su podnijeli stanovnici Vukovara i Škabrnje 18. studenog 1991. godine. Ti hrabri ljudi za slobodu naše Domovini dali su ono najvrijednije – svoje živote. Zbog toga im ovom simboličnom gestom iskazujemo duboko poštovanje i zahvalnost, a o njihovoj žrtvi i hrabrosti nastavljamo pričati generacijama koje dolaze. “, kazao je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Zbog epidemioloških razloga, u prigodnom programu ispred Gradske uprave sudjelovao je samo jedan osnovnoškolski razred, a učenici su tradicionalno izveli recital sa simboličnim porukama mira, nade i ljubavi koji je s njima pripremila predsjednica Društva ˝Naša djeca˝ Silvija Mikulandra.   

U organizaciji Župe Gospa van Grada s početkom u 18 sati služena je sveta misa za sve žrtve Domovinskog rata i za našu Domovinu. Lampioni su zapaljeni i uzduž Ulice grada Vukovara u Šibeniku.

 Pozivaju i se svi naši sugrađani da paljenjem lampiona u svojim domovima odaju počast žrtvama Vukovara i Škabrnje te svim žrtvama Domovinskog rata.

 Podsjetimo, izmjenama Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj 18. studenog od ove godine proglašen je državnim blagdanom i neradnim danom.

  Objavljeno: 17.11.2020, 17:53h