Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Likovni natječaji šibenske knjižnice u virtualnoj Noći knjige

Likovni natječaji šibenske knjižnice u virtualnoj Noći knjige

 

 

Gradska knjižnica Juraj Šižgorić nastavlja s pripremama za virtualnu Noć knjige. 

 

Iako jedna od preporuka/mjera donesenih radi sprječavanja širenja opasnog koronavirusa glasi OSTANITE DOMA, što znači da škole, vrtići, knjižnice i igraonice ne rade, to nas ne sprječava da budemo kreativni i da se zajedno zabavljamo iz sigurnosti svojih domova., poručuju iz knjižnice. 

Pod dojmom, kako sami kažu, alarmantnih vijesti o klimatskim promjenama u vremenu kada mladi postaju vodeće figure svjetskoga pokreta za zaštitu okoliša i spašavanje planeta Zemlje, organizatori Noći knjige došli su na ideju da ovogodišnju Noć knjige posvete temi promjene. A nositelj promjena često je upravo knjiga. Stoga je ovogodišnja manifestacija posvećena moći i utjecaju knjige, uz poruku Knjige mijenjaju svijet. Svi koji čitaju, to znaju.

Kako su, dakle, u fokusu Noći knjige 2020. promjene i knjiga, Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ Šibenik raspisuje dva tematska nagradna natječaja.

 

Likovni natječaj za djecu do osam godina: „Moja najdraža priča, moj najdraži lik“

 

Pozivamo roditelje djece do osam godina da nam šalju njihove radove na temu najdraže slikovnice, slikovnice koju trenutno čitaju, najdražeg dijela slikovnice ili da nacrtaju najdraži lik.

Radove možete slati do 21. travnja elektroničkom poštom na adresu Knjižnice sibenik@gmail.com (kao predmet poruke treba navesti „Moja najdraža priča, moj najdraži lik“, a u poruci ime, prezime i dob djeteta i broj mobitela roditelja), a mi ćemo ih svakodnevno objavljivati na Facebooku i Instagramu Knjižnice. U sklopu obilježavanja virtualne Noći knjige, 23. travnja proglasit ćemo, prema broju lajkova, tri najbolja te ih prigodno nagraditi kada nam to okolnosti dopuste.

 

Likovni natječaj za učenike od 5. do 8. razreda: „Knjiga koja me promijenila“

 

Pozivamo učenike od petog do osmog razreda osnovne škole da nam na temu svoje omiljene knjige za koju misle da je potaknula pozitivne promjene u svijetu ili da je njih same promijenilai nadahnula za promjene u svakodnevnome životu pošalju svoje ilustracije.

Radove u Canva digitalnom alatu za grafički dizajn možete slati do 21. travnja elektroničkom poštom na adresu Knjižnice sibenik@gmail.com (kao predmet poruke treba navesti „Knjiga koja me promijenila“, a u poruci ime, prezime, razred i broj svoga ili roditeljeva telefona/mobitela). Radove ćemo  podijeliti u dvije kategorije (učenika petog i šestog i učenika sedmog i osmog razreda) i svakodnevno ih objavljivati na Facebooku i Instagramu Knjižnice. U sklopu obilježavanja virtualne Noći knjige, 23. travnja proglasit ćemo, prema broju lajkova, tri najbolja te ih prigodno nagraditi kada nam to okolnosti dopuste.

  Objavljeno: 10.04.2020, 12:29h