Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Likovni natječaji uz Dan energetske održivosti Šibensko-kninske županije

Likovni natječaji uz Dan energetske održivosti Šibensko-kninske županije

 

 

Šibensko-kninska županija 22. travnja, na Dan planeta Zemlje, obilježava Dan energetske održivosti, čime se građanima daje uvid u mogućnosti ostvarivanja pozitivnih ekonomskih i ekoloških posljedica energetski održivog ponašanja.

    

Aktivnosti u sklopu manifestacije prilagođene su svim dobnim i interesnim skupinama. U suradnji s Gradskom knjižnicom “Juraj Šižgorić” organiziran je likovni natječaj na temu “Ja štedim energiju”, na kojem će polaznici dječjih vrtića i nižih razreda osnovne škole prikazati štednju energije u svakodnevnim aktivnostima. Za tu će dobnu skupinu 22. travnja ispred zgrade Šibensko-kninske županije biti organizirana i likovna radionica na otvorenom.

     Za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih i učenike srednjih škola Županija i Knjižnica organizirale su nagradni likovni natječaj za izradu plakata uz Dan energetske održivosti Šibensko-kninske županije.

    

Izložba i dodjela nagrada za odabrane likovne radove s ta dva natječaja održat će se u EE info centru u zgradi Tehničke i Industrijsko-obrtničke škole. Tijekom dana će u EE info centru biti održana i tematska izložba a članovi Društva Faust Vrančić prezentirat će inovacije s područja energetske učinkovitosti.

 

    

 

 Središnje događanje Dana energetske održivosti Šibensko-kninske županije održat će se u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice od 10 do 13 sati. Nakon pozdravnog izlaganja župana Gorana Pauka, atraktivne programe povećanja energetske učinkovitosti Vlade RH prezentirat će Ministarstvo graditeljstva; predavači iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prezentirat će način sufinanciranja energetskih projekata; budućim studentima i zainteresiranim gospodarskim subjektima bit će prezentiran dislocirani studij energetike u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu; za građane koje zanima tehnologija i isplativost korištenja solarne energije, obnovljivog izvora energije kojim obiluje naša županja, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje održat će predavanje s naglaskom na korištenju fotonaponskih sustava. Nakon predavanja predviđena je rasprava, u kojoj će predavači odgovarati na pitanja prisutnih

  Objavljeno: 08.04.2014, 08:18h