Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

„Ljetna škola bioetike i ljudskih prava“ po četvrti put u Šibeniku

„Ljetna škola bioetike i ljudskih prava“  po četvrti put u Šibeniku

 

 

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) u partnerstvu s Gradom Šibenikom ove će godine po četvrti put za redom  u Šibeniku održati 14-dnevnu "Ljetnu školu bioetike i ljudskih prava". „Ljetna škola“ će se u nacionalnom okviru održati u razdoblju od 2. do 8. kolovoza,  dok će istoimeni međunarodni skup početi 9. i trajati do 15. kolovoza. Tim povodom Luku Poslona, predsjednika hrvatske podružnice Svjetskog saveza mladih i njegovu suradnicu  Ivu Soldo primio je Paško Rakić, zamjenik gradonačelnika Šibenika izrazivši zadovoljstvo što je Šibenik kroz godine postao baza „Ljetne škole bioetike i ljudskih prava“.


- Četvrtu godinu biti domaćin jednog tako važnog i zanimljivog skupa koji okuplja brojne mlade ljude, studente medicine, prava i filozofije iz Hrvatske i inozemstva, ali i brojne predstavnike akademske zajednice, donositelje odluka i stručnjake iz područja ljudskih prava i bioetike,  veliki je kompliment gradu Šibeniku. To znači da smo bili dobri i korektni domaćini, kakvim ćemo se, dopuste li epidemiološke prilike,  pokazati i ove godine – kazao je, uz ostalo, Rakić.


Gosti su zamjeniku gradonačelnika predstavili hrvatsku podružnicu SSM u kojoj djeluje više od 180 aktivnih članova dok u cijelom svijetu Savez broji više od milijun članova.
- Svoje djelovanje temeljimo na prepoznavanju neotuđivog ljudskog dostojanstva svake osobe kojeg se trudimo kroz svakodnevicu približiti svim mladima u Hrvatskoj i svijetu. Ponosni smo na protekle tri godine u kojima smo uspješno proveli projekt "Ljetna škola bioetike i ljudskih prava" koji je do sada u gradu Šibeniku okupio više od 120 mladih. Zahvaljujući medijima i općoj javnosti, možemo reći kako je Ljetna škola u Šibeniku doprinijela pozitivnom imidžu grada Šibenika kao destinaciji koja, osim bogate turističke i kulturne ponude, mladima pruža i priliku izvrsnog edukacijskog programa temeljen na interdisciplinarnom pristupu. Posebno smo zahvalni na vašoj dosadašnjoj podršci i suradnji -istaknuo je Poslon dodavši  kako će ove godine "Ljetna škola" zbog dodatnog međunarodnog skupa okupiti brojne mlade ljude u dobi od 18 do 30 godina iz cijele Europe i time dodatno promovirati ljepote i značaj Šibenika kao mjesta znanstvene izvrsnosti.

  Objavljeno: 26.04.2021, 13:55h