Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

'Lupinizam by Lupino'- otvorena izložba u Muzeju grada Šibenika

'Lupinizam by Lupino'- otvorena izložba u Muzeju grada Šibenika

 

 

U atriju Muzeja grada Šibenika večeras je otvorena izložba 'Lupinizam by Lupino', koja je svojevrsni uvod u ovogodišnji program Šibenik dance festivala. Proslavljeni fotograf ovom izložbom  obilježava 35 godina stvaralaštva, a u Šibeniku je izložen dio opusa fotografija nastalih od 80-ih godina do danas, te nekoliko skulptura koje su izrađene u zadnjih desetak godina.

Uvodni pozdrav gostima uputili su ravnatelj Muzeja Željko Krnčević te direktorica Šibenik dance festivala Zorana Mihelčić.

„ Želim atipitčnom, avangardnom umjetniku zaželiti dobrodošlicu, ali isto tako, moram ga prekoriti. U 35 godina rada, prvi put je u Šibeniku. Ipak, vjerujem da je ovo tek početak.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel  Mileta, uputivši umjetniku dobrodošlicu.

Stephan Lupino naglasio je  kako njegova djela govore više nego on.

„ Moje ruke govore sve“  kazao je Lupino, na oduševljenje brojnih Šibenčana koji su došli pogledati ovu izložbu.

Najveća atrakcija, baš kao i u Klovićevim dvorima u Zagrebu, brončana je skulptura ‘Fire Lovers’ visoka više od tri metra i teška 300 kilograma.

Ovaj mali djelić stvaralaštva najava je velike Lupinove izložbe koja će se u Šibeniku biti postavljena sljedeće godine. Tada će biti izložena i najimpresivnija Lupinova skulptura – ‘Fire Angel’, izlivena u bronci  visine preko četiri metra.

Izložbu je  pratio i performans ‘Rođenje sunca’ Lupinovog suradnika – make up umjetnika Dine Bakse, a uz brojne Šibenčane otvaranju  izložbe nazočio je i australski slikar hrvatskog podrijetla  Charles Billich.

 

  Objavljeno: 22.07.2018, 23:40h