Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Maja Posavec se u petak vraća u Arsen, stižu novi filmovi i predstave

Maja Posavec se u petak vraća u Arsen, stižu novi filmovi i predstave

 

 

Maja Posavec se vraća u Šibenik, odnosno u Kuću umjetnosti Arsen koju je odabrala za hrvatsku premijeru albuma Bye bye Saturn. Glazbenica i glumica u petak, 14. siječnja 2022. godine, u 20 sati predstavit će svoj dugo očekivani studijski album koji je nastajao kroz tri godine, a Maja ga je publici do sada najavila singlovima „Trnoružica”, „Biljke” i „Daleko od nas”.

Dio pjesama na albumu inspiriran je raznim pop izvođačima, između ostalih, Doris Dragović, Annom Oxa i njihovim festivalskim nastupima, a zanimljivost je i da se na albumu se nalazi i jedna cover pjesma. Riječ je o pjesmi „Piši mi” grupe Magazin koju je Maja prepjevala u „Laži i meni”, a dio teksta jedne druge pjesme grupe Magazin iskoristila je u pjesmi „Avion”.

„To je dio mog kulturalnog nasljeđa, dio mog odrastanja. Moj glazbeni ukus se izmijenio od tada, ali moje emotivno tijelo je i dalje vezano za to razdoblje i ja mu se u svojoj glazbi vraćam i nanovo ga stvaram iz današnjeg mjesta“, poručila je Maja.

Što se tiče ostalog programa u Kući umjetnosti Arsen. U srijedu, 12. siječnja, u 18 sati igra Toma, jedan od najvećih regionalnih kino-hitova svih vremena. Riječ je o igranom filmu o legendarnom pjevaču Tomi Zdravkoviću, zvijezdi narodne glazbe čije su pjesme i boemski stil života obilježile popularnu kulturu Jugoslavije.

U srijedu u 21 sat na rasporedu je film Mračna kći. Redateljski prvijenac holivudske glumice Maggie Gyllenhaal enigmatična je psihodrama koja pruža nešto drugačiji pogled na majčinstvo. Olivia Colman u hvaljenoj glumačkoj izvedbi tumači ulogu rastavljene profesorice Lede, majke odraslih kćeri, koja tijekom ljetovanja na jednom grčkom otoku postaje opsjednuta mladom majkom (Dakota Johnson) i njezinom kćeri.

Za mlađe u programu Bubamarac, u subotu, 15. siječnja, u 11 sati na rasporedu je predstava Mudra glava malog mrava.

U subotu u 18 sati igra Quo vadis, Aida?,  igrani film redateljice Jasmile Žbanić, nedavno ovjenčan s čak tri nagrade Europske filmske akademije – za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glumicu (Jasna Đuričić), a koji kroz perspektivu srednjoškolske profesorice Aide, angažirane kao prevoditeljice za UN, govori o genocidu u Srebrenici. U subotu u 20.30 sati na rasporedu je Licorice Pizza, najnovije ostvarenje redatelja P. T. Andersona koji je hommage Kaliforniji početkom 1970-ih, klasicima žanra filma o odrastanju poput kultnih Američkih grafita i – prvoj ljubavi. Smještena u dolini San Fernanda, radnja prati tinejdžera Garyja Valentinea koji se zaljubljuje u deset godina stariju djevojku Alanu i pokušava navigirati krivudavim putanjama odrastanja, stranputicama nesigurnosti i uzbudljivostima koje donosi prva velika ljubav.

U nedjelju, 16. siječnja, u 11 sati za najmlađe igra Tvornica snova, danski animirani film, koi je inteligentno i zabavno ostvarenje o suvremenim obiteljima, u čijem je središtu djevojčica Minna.

Film Anette igra u srijedu, 19. siječnja, u 18 sati. Jedan od najoriginalnijih filmova godine udružio je Adama Drivera i Marion Cotillard u ulogama zaljubljenog para, provokativnog stand-up komičara i međunarodno poznate operne pjevačice, koji žive u glamuroznom settingu današnjeg Los Angelesa. Kada njihova kćerkica Annette dođe na svijet, njezine će misterizone sposobnosti zauvijek promijeniti njihove živote.

Bez ljubavi je na rasporedu u srijedu u 21 sat na velikom platnu Kuće umjetnosti Arsen gdje će gledatelji imati priliku pogledati film Andreja Zvjaginceva „Bez ljubavi”. Riječ je o drami koja prerasta u triler te daje na uvid prijezirom i gnušanjem zagađen odnos bračnih partnera pred razlazom, primoranih zajednički proživljavati mučne situacije uzrokovane nestankom 12-godišnjeg sina Aljoše.  

U subotu, 22. siječnja, za najmlađe je u 11 sati na rasporedu predstava Tri mačke.

Više o programu Kuće umjetnosti Arsen možete pronaći na njihovom webu.

 

  Objavljeno: 10.01.2022, 12:22h