Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Makedonska glazbena-gastro večer

Makedonska glazbena-gastro večer

 

 

12.lipnja 2017. u Šibeniku, na Trgu Pavla Šubića I u 20,30 h. "Hrvatsko-makedonska tangenta" u suradnji sa Maticom hrvatskom ogranak Šibenik i Turističkom zajednicom grada Šibenika organizira nastup umjetničko-folklorne grupe, ansambl Keramičar iz Makedonije (Veles). Riječ je o manifestaciji kulturnog, zabavnog i eno-gastro karaktera, čiji je cilj predstaviti dio bogate makedonske tradicije i kulture u Šibeniku ispred domaćih i stranih gostiju, prijatelja i medija.

 

Gosti iz Makedonije predstavit će kroz svoj glazbeni i folklorni program dio bogate makedonske kulturne baštine, prije svega kroz narodne pjesme i tradicionalna makedonska ora (kola), te bogatu lepezu narodnih nošnji.

 

Ovim događajem daje se novi impuls već uspostavljenim raznovrsnim angažmanima i aktivnostima građanske udruge "Hrvatsko-makedonska tangenta" u domenu umjetnosti, kulture i medija, koje su kroz tradicionalne susrete pisaca Makedonije i Hrvatske (Zlarin), te razmjenu novinarskih izaslanstava postali dio uspješne priče i paradigma za primjer suradnje dviju država i dvaju naroda.

 

Tijekom dvodnevnog boravka brojna umjetnička grupa (pedesetak članova) imat će priliku upoznati brojne povijesne i kulturne vrijednosti Šibenika i Šibensko-kninske županije, te se družiti i razmijeniti iskustva i mišljenja sa svojim šibenskim domaćinima.  

  Objavljeno: 09.06.2017, 09:04h