Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Mala meteorološka škola

Mala meteorološka škola

 

 

Ovu srijedu 25.05.2016. Grad Šibenik i udruženje britanskih stipendista organizira „malu meteorološku školu“ u osnovnim školama Juraj Dalmatinac i Meterize,  namijenjena učenicima 3.i 4. razreda.

Inicijativa za ovaj projekt  financiran sredstvima britanske vlade dolazi od predsjednika udruge britanskih stipendista „Chevening Alumni“,  mr.sc. Marko Pavića, a s ciljem popularizacije znanosti među djecom te razviti pozitivan odnos djece prema meteorologiji – klimatologiji, zaštiti prirode te očuvanju nacionalnih prirodnih bogatstva, a dok grad Šibenik pomaže u samoj organizaciji.

Radionica će biti koncipirana po modelu 3 školska sata u dvije već  spomenute škole , kroz koju će se pokušati  na zabavan način približiti djeci pojam meteorologije, objasniti im atmosferske procese i meteorološke pojave.

Posebnost ove edukativne radionice je u tome što će djeca zajedno sa svojim predavačima izvoditi pokuse, te na taj način sami sudjelovati u izradi ponekog meteorološkog instrumenta a sve sa ciljem da se potakne aktivno sudjelovanje učenika, da učenici više međusobno komuniciraju te da uče o bitnosti timskog rada, promišljaju i samostalno donose zaključke, i za kraj im se pruža mogućnost izbora kvalitetnih aktivnosti u slobodno vrijeme.

  Objavljeno: 23.05.2016, 10:29h