Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Međunarodni liječnički simpozij u Šibeniku okupio pedesetak vodećih svjetskih neurokirurga i intervencijskih radiologa

 Međunarodni liječnički simpozij u Šibeniku okupio pedesetak vodećih svjetskih neurokirurga i intervencijskih radiologa

 

 

Međunarodni liječnički simpozij „Croatian Complication Course“ održava se u Šibeniku od 3. do 5. svibnja, a tečaj ovog tipa, koji obuhvaća neurovaskularno područje, po prvi puta se održava u Republici Hrvatskoj.

Otvorenju stručnog skupa. pod vodstvom dr. Vladimira Kalouseka te prof. dr. sc. Krešimira Rotima, nazočio je šibenski gradonačelnik Željko Burić koji je pozdravio oko 50 uglednih neurokirurga i intervencijskih radiologa iz cijelog svijeta.

„Šibenik je najstariji hrvatski samorodni grad na jadranskoj obali, a možemo se podičiti i s dva UNESCO-va spomenika, katedralom sv. Jakova i tvrđavom svetog Nikole, te starom gradskom jezgrom koja je veća od dubrovačke. Želim vam uspješan rad, odnosno stručni skup u područjima interventne radiologije i neurovaskularne kirurgije, granama medicine koje su budućnost i koje minimalnim invazivnim zahvatima spašavaju živote“, kazao je gradonačelnik Burić pozvavši liječnike da u svom slobodnom vremenu razgledaju Šibenik.

Cilj sveobuhvatnog tečaja koji se održava u Šibeniku je dublje pronicanje u zamršene aspekte endovaskularnih postupaka, rješavanje potencijalnih komplikacija i strategija njihovog upravljanja. Ugledni svjetski stručnjaci vodit će rasprave, predstavljati studije slučaja i pružiti dragocjene uvide u ovo kritično područje.

Program obuhvaća raznolik raspon tema od vitalnog značaja za svladavanje endovaskularnih intervencija, osiguravajući sveobuhvatno i pronicljivo iskustvo učenja za sve sudionike.

  Objavljeno: 03.05.2024, 11:08h