Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Medicinska škola u Šibeniku proslavila 70. obljetnicu

Medicinska škola u Šibeniku proslavila 70. obljetnicu

 

 

U HNK Šibenik danas je održana Svečana akademija povodom 70. godišnjice Medicinske škole Šibenik. Svečanosti je nazočio gradonačelnik Željko Burić koji je svim djelatnicima i učenicima škole čestitao veliki jubilej.

 

„Položaj medicinskih sestara i tehničara, kroz razvoj medicine, godinama se mijenjao. Ipak, medicinske sestre i tehničari uvijek su stožer kvalitetne medicinske skrbi, no često bez kvalitetnog statusa u društvu. Njihov posao nikad nije bio zahtjevan kao danas, a odgovornost prema ljudskom zdravlju nije bila veća.“, istaknuo je  gradonačelnik Željko Burić.

 

Ravnateljica škole Aleksandra Acalin kazala je kako Medicinska škola danas broji 321 učenika u 14 razrednih odjeljenja, te 53 djelatnika.

„Naša škola urasla je u povijest svoga grada kroz generacije mladih ljudi koji su stekli diplomu i uključili se u život zajednice na plemenit način, čuvajući naše zdravlje i skrbeći za ono što nam je najvrjednije“, poručila je ravnateljica.

 

Župan Goran Pauk kazao je kako Šibenik ima dugu povijest postojanja medicinskih ustanova, te je čestitao svima onima koji su kroz ovih 70 godina na brojne načine ostavili ‘dio sebe’ upravo u Medicinskoj školi Šibenik.

 

U sklopu svečanosti prikazan je film  ‘Jedna godina u životu škole’, te igrokaz ‘Veni, vidi et scholam medicam finivi’, ‘Šibenska noć’ i ‘Vremena, ljudi, običaji’. Uz plesni nastup učenica Medicinske škole, za glazbu su bili zaduženi Pivači sv. Jakova.

 

 

  Objavljeno: 10.05.2017, 15:24h