Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Međunarodna konferencija u okviru obilježavanja Europskog dana tvrđava

Međunarodna konferencija u okviru obilježavanja Europskog dana tvrđava

 

 

'Razvoj publike i upravljanje u kulturi: Novi koncepti za nove modele', tema je međunarodne konferencije koja se održava na tvrđavi sv. Mihovila kao dio programa obilježavanja Europskog dana tvrđava.

Dane tvrđava  pokrenula je Europska mreža utvrđenih gradova i obrambenih fortifikacija (European Federation of Fortified Sites – EFFORTS), čija članica je i šibenska ustanova Tvrđava kulture. Održava se u povodu Europske godine kulturne baštine, a  cilj je predstaviti široj javnosti utvrde diljem Europe, kao mjesta promoviranja raznolikosti kulturnog nasljeđa.

Obilježavanju se pridružilo ukupno devet zemalja na  69 lokacija od čega su dvije u Šibeniku, tvrđave sv. Mihovila i Barone.

 „Šibenske su tvrđave neizostavan dio povijesnog nasljeđa našeg grada, koje nam svima služe na ponos. Šibenik je među prvim gradovima u Hrvatskoj prepoznao važnost revitalizacije kulturne baštine i ulaganja u kulturno-turističku ponudu upravo na svojim tvrđavama, a obilježavanjem Europskog dana tvrđava dodatno promoviramo prepoznatljiv simbol našeg grada. Bogati trodnevni program koji nam slijedi izvor je novih znanja i ideja koje će nam pomoći u daljnjem brendiranju Šibenika kao mjesta gdje se susreću prošlost i budućnost“, rekao je šibenski gradonačelnik Željko Burić u prigodi otvaranja konferencije, uz zahvalu  djelatnicima JU Tvrđave kulture, Društvu Juraj Dalmatinac i drugima koji su bili involvirani u proces revitalizacije tvrđava.

Nazočnima se obratila i Angela Bujas, voditeljica šibenskog konzervatorskog odjela, a o povezivanju i suradnji za europsku baštinu govorio je Andrea Bonifacio, član upravnog odbora EFFORTS-a.

Obilježavanja Europskog Dana tvrđava nastavljaju se i sutra na tvrđavama sv.Mihovila i Barone uz niz prigodnih sadržaja.

  Objavljeno: 21.09.2018, 13:11h