Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Međunarodna radionica o kulturnoj baštini

Međunarodna radionica o kulturnoj baštini

 

 

Grad Šibenik predstavlja bogatu baštinu na međunarodnoj radionici u Sieni

Josip Pavić, predstavnik Grada Šibenika i  Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, sudjeluje na međunarodnoj radionici "Utvrđeni gradovi, otvorena društva: Upravljanje povijesnim zidinama u urbanim objektima Svjetske baštine", koja se održava u Sieni 26. i 27. siječnja 2017.

Poziv je upućen Gradu Šibeniku od  ravnatelja Regionalnog biroa UNESCO organizacije u Veneciji, koja pokriva i troškove putovanja i smještaja sudionika.

Kako je naznačeno u dopisu, Grad Šibenik je pozvan na ovu međunarodnu radionicu zbog svoje bogate baštine i dobrog iskustva upravljanja istom.

Na radionici sudjeluju predstavnici 24 europska grada s povijesnim fortifikacijskim spomenicima, od Yorka do Istanbula, te od Tallina do Seville. Uz njih, u radionici sudjeluje još 20 priznatih stručnjaka iz različitih organizacija koje djeluju u području zaštite kulturne baštine, urbanog planiranja i edukacije, poput UNESCO-a, različitih sveučilišta, te državnih i europskih agencija.

Jučer i danas u Sieni se raspravlja o širokom spektru tema - od kreiranja sustava upravljanja za pojedine lokacije i urbane krajobraze, održivog poslovanja, korištenja i konzervacije povijesnih zidina, sve do novih simboličkih vrijednosti kojima možemo revalorizirati baštinu.

 

  Objavljeno: 27.01.2017, 15:06h