Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Međunarodni dan muzeja obilježit će se u MC "Faust Vrančić"

Međunarodni dan muzeja obilježit će se u MC "Faust Vrančić"

 

 

U povodu Međunarodnog dana muzeja u Memorijalnom centru "Faust Vrančić" u Prvić Luci će se 18. svibnja 2017. godine s početkom u 11 sati održati susret predstavnika različitih baštinskih struka uključenih u izučavanje, prezentaciju i popularizaciju djela Fausta Vrančića.


Zamišljeno kao znanstveno-popularna tribina, okupljanje će u prvom redu biti prigoda da se povodom pet godina postojanja Memorijalnog centra sagledaju dosadašnje djelovanje i postignuća te ustanove. Bit će riječi i o najnovijim doprinosima hrvatskih znanstvenika i kulturnih djelatnika poznavanju, tumačenju i javnom promoviranju Faustova opusa, ponajprije kroz izdavačke i izložbene projekte, a u razgovoru će se nastojati utvrditi prioriteti i formulirati prijedlozi budućih zajedničkih aktivnosti znanstvenih, arhivskih, knjižničnih i muzejskih ustanova u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

 

U povodu obilježavanja 400. obljetnice smrti Fausta Vrančića, podsjetimo, Grad Šibenik je postavio Spomen ploču na njegovoj rodnoj kući u Šibeniku.

  Objavljeno: 15.05.2017, 08:57h