Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Međunarodni znanstveni skup: Zaštita kulturne baštine u izvanrednim slučajevima

Međunarodni znanstveni skup: Zaštita kulturne baštine u izvanrednim slučajevima

 

 

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, u suradnji s Državnim hidrometeorološkim zavodom, Institutom za arheologiju, te Filozofskim i Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, organizira Međunarodni znanstveni skup “Zaštita kulturne baštine u izvanrednim slučajevima”. Izlaganja će se održati 8. i 9. svibnja u Zagrebu a radionice 10. svibnja u Šibeniku.

Predviđene su dvije radionice: radionica o zaštiti pisane baštine održat će se u Gradskoj knjižnici u trajanju od 12;45 do 13,10 sati, dok će se radionica na temu restauracije i konzervacije katedrale sv. Jakova nakon oštećenja uzrokovanih ratom održati u Vijećnici, u trajanju od 12,45 do 14,00 sati.

Prije početka radionice u Knjižnici će, u 12,30 sati, biti otvorena prigodna izložba fotografija tema kojih je obnova šibenske katedrale.

Radionice su posvećene Milivoju Zeniću, preminulom knjižničaru i kulturnom povjesničaru, čuvaru šibenske baštine i dugogodišnjem ravnatelju Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić”.        U svojim trima knjigama, U pohvalu od grada Šibenika: pisana riječ od najstarijih vremena do danas, Šibenska katedrala i Stari Šibenik: kalama, skalama i butama,  Zenić je predstavio kulturno naslijeđe Šibenika i njegova kraja.

 

 

  Objavljeno: 08.05.2014, 14:45h