Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Međužupanijska smotra učeničkih zadruga Zadarske i Šibensko-kninske županije

Međužupanijska smotra učeničkih zadruga Zadarske i Šibensko-kninske županije

 

 

Danas je ispred Šibenske katedrale održana Međužupanijska smotra učeničkih zadruga Zadarske i Šibensko-kninske županije. Na smotri sudjeluje osam škola iz Šibensko-kninske i deset iz Zadarske županije koje su izložile svoje radove na štandovima na prostoru ispod šibenske katedrale.

Domaćin ovogodišnje Međužupanijska smotra učeničkih zadruga je Osnovna škola Rogoznica koja je sa plesnim točkama i otvorila ovu smotru.

 

Otvorenju je prisustvovala i Mirjana Žurić pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, te je uputila par prigodnih riječi. 'Oduševljena sam učeničkim rukotvorinama koji nešto konkretno proizvode. Nadam da će jednom imati svoj posao te tako razvijati svoj gospodarski i poduzetnički duh. ', kazala je Žurić.

 

Učeničke zadruge bave se poljoprivrednom proizvodnjom, izradom uporabnih i ukrasnih predmeta, njeguju narodno umijeće, rukotvorstvo i stare zanate.

Prosudbeno povjerenstvo će vrednovati rad i postignuća učeničkih zadruga, temeljem čega će biti proglašen ovogodišnji pobjednik. Završetak Smotre je u 13 sati.

 

 

  Objavljeno: 26.05.2017, 12:25h