Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Mila traži Senidu

Mila traži Senidu

 

 

U sklopu filmskih večeri srijedom u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić večeras, 4. Travnja, s početkom u  20 sati bit će prikazan film Roberta Zuber iz 2010. godine Mila traži Senidu. Djevojčica nestala u bosanskom ratu proglašena je mrtvom, no nastavila je živjeti pod drugim imenom u Beogradu. Sada se vraća pronaći svoju obitelj... Potresni dokumentarac Roberta Zubera.

Senida Bećirović je kao djevojčica nestala u svibnju 1992. godine, kada su u njeno mjesto Caparde, u Bosni i Hercegovini, ušle srpske vojne snage. Pedeset mještana, među njima i njezina majka i starija sestra nestalo je ili je ubijeno. Šesnaest se godina vjerovalo da je i tada devetomjesečna Senida doživjela istu sudbinu. O tomu svjedoči i spomenik ubijenima i nestalima, a na kojemu je uklesano i njezino ime. Međutim, njena priča nastavlja se u domu Jankovića, u imućnoj beogradskoj porodici gdje usvojena Senida živi pod imenom Mila Janković. Sa 16 godina Mila započinje potragu za svojom biološkom obitelji, majkom i ocem. No, ništa nije onako kako je očekivala…

Redatelj filma Robert Tomić Zuber rođen je 1976. u Puli. Već 14 godina radi kao novinar i urednik u hrvatskim tiskovinama, na radiju i televiziji. Posljednje četiri godine novinar je na HRT-u i uglavnom se bavi socijalnim i humanitarnim temama.

  Objavljeno: 04.04.2012, 00:00h