Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Mileta: Investitori u Šibenik imaju punu podršku gradske administracije

Mileta: Investitori u Šibenik imaju punu podršku gradske administracije

 

 

Dogradonačelnik Šibenika  mr.sc. Danijel Mileta u društvu s predstavnicom tvrtke Mateo Arquitectura Martom Cervello , glavnim projektantom  Krunoslavom  Ivanišinom  te predstavnicima  Zagreb Montaže obišao je teren za potencijalno gradilište atraktivnog projekta Draga svjetski renomiranog španjolskog arhitekta Josepha Luisa Mattea.

Riječ je o atraktivnom projektu koji bi  Šibeniku donio  novu strukturu javnih prostora s kaskadno postavljenim trgovima iznad javnih i trgovačkih područja te garažu s oko 650 parkirnih mjesta. Osim otvorenih prostora predviđena je i tržnica te prirodni prijelaz prema moru.

“Današnji obilazak je priprema pred finalizaciju projekta “, kazao je Alen Čović, direktor Zagreb Montaže  nadodavši da se rješavaju i problemi imovinsko-pravnih odnosa na pojedinim parcelama o kojima ovisi prometno rješenje projekta Draga, kao i  olakšanje cijele  prometne situacije uže šibenske jezgre.

“Projekt ćemo rješavati u fazama”, dodao je Čović, “a ovo je godina u kojoj ćemo ga započeti”.

“Želimo napraviti korak naprijed u svim onim šibenskim projektima koji su za sada samo na papiru i o kojima se priča godinama. Investitori u Šibenik imaju i imat će punu podršku gradske administracije. To je najmanje što možemo napraviti, a tako je značajno ulagačima”- rekao je za današnjeg obilaska Drage zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

  Objavljeno: 07.02.2014, 12:39h