Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ministar Božinović obišao požarište u Dubravi

Ministar Božinović obišao požarište u Dubravi

 

 

Požarište na prostoru  Dubrave i Bilica  jutros je obišao ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske  Davor Božinović, u pratanji vatrogasnih zapovjednika, načelnika PU Šibensko- kninske Ivice Kostanića i gradonačelnika Željka Burića. Istaknuto je kako je požarište od oko 900 ha stavljeno pod kontrolu, a najteži dio posla je bio odolijevati vatrenoj stihiji tijekom noći.

Na terenu je bilo oko 200 ljudi, vatrogasaca šibenske  Javne vatrogasne postrojbe,  DVD-ova, Hrvatske vojske,  Državnih intervencijskih  postrojbi iz Zadra i Splita te Vatrogasnih zajednica iz drugih županija.Od ranih jutarnjih sati djelovale su i  zračne snage iz sastava Oružanih snaga RH,  dva Canadaira CL-415 i Airtractor AT-802.

50 –ak stanovnika je noćas evakuirano te smješteno u OŠ Meterize, no jutros su vraćeni kućama. Stambeni objekti su obranjeni.Službe Ministarstva unutarnjih poslova provode policijski očevid te nastoje otkriti  uzroke požara.

Ministar Božinović istaknuo je zadovoljstvo pokazanim stupnjem pripravnosti i odrađenim poslom.

Gradonačelnik Željko Burić uputio je zahvalu vatrogascima, Hrvatskoj vojski, policiji, Stožeru civilne zaštite i svima koji su pomogli da se požar lokalizira te da se zaštite ljudski životi i imovina.

Foto:sibenskiportal.rtl.hr

  Objavljeno: 28.07.2019, 11:13h