Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ministar Božinović obišao požarište u Grebaštici

Ministar Božinović obišao požarište u Grebaštici

 

 

Požarište u Grebaštici obišao je danas ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović u pratnji načelnika Stožera civilne zaštite Grada Šibenika, odnosno zamjenika šibenskog gradonačelnika, Danijela Milete, zapovjednika Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darka Dukića, načelnika Policijske uprave Šibensko-kninske Sandra Santinija te vatrogasnih zapovjednika.

U prostorijama DVD-a Grebaštica održan je sastanak s predstavnicima lokalnog DVD-a na kojem se razgovaralo o stanju na terenu i aktivnostima koje prethode noći na opožarenom području.  

Situacija je na požarištu povoljnija nego tijekom dana, a prema procjenama izgorjelo je oko 600 hektara područja. Nema ljudskih žrtava, a nekoliko vatrogasaca i jedna civilna osoba zatražili su liječničku pomoć, no ozljede su bile lakše naravi pa su pušteni kući. Izgorjelo je nekoliko krovova i fasada kuća te automobila.

Grad Šibenik osigurao je smještaj osobama čiji su objekti ugroženi ili zahvaćeni požarom u Sportskoj dvorani Baldekin. U prihvatni centar na Baldekinu tijekom popodneva smješteno je 11 ljudi, odnosno dvije obitelji, iz Slovenije i BiH.

  Objavljeno: 13.07.2023, 20:47h