Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ministar Butković u radnom posjetu gradu Šibeniku

Ministar Butković u radnom posjetu gradu Šibeniku

 

 

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravi danas u radnom posjetu Šibeniku. U sklopu posjeta, u pratnji gradonačelnika Željka Burića, župana Gorana Pauka i ravnatelja Županijske lučke uprave Željka Dulibića, obišao je radove na uređenju komunalne luke Vrnaža u Mandalini.


„Luka Vrnaža vrlo je značajan projekt za Šibenik i građane, budući da će riješiti problem vezova lokalnog stanovništva te je rijetki takav projekt u Hrvatskoj. Trenutno je pri kraju druga faza radova, nakon koje će Šibenik dobiti 200 novih vezova. Projekt je hvalevrijedan i zbog sjajne suradnje Grada, Županije i Ministarstva“, kazao je ministar Butković koji je danas obišao i Lučku upravu Šibenik, Luku Šibenik te obalu u gradskoj četvrti Dolac.


„Po završetku projekta Vrnaža, Šibenik će dobiti moderno uređenu komunalnu luku koja će promijeniti vizuru grada. Ne samo da će podići komunalni standard već i donijeti novu perspektivu turističkom razvoju Šibenika.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.  


Podsjetimo, Grad Šibenik za projekt uređenja komunalne luke Vrnaža u proračunu za 2018. godinu osigurao je milijun kuna, a ista sredstva izdvojena su i tijekom 2016. i 2017. godine.

 

U tijeku je sastanak predstavnika Ministarstva, Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika, Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste, Županijske lučke uprave, Lučke uprave Šibenik i Luke Šibenik, a razgovara se, između ostalog, o terminalu Lučke uprave Šibenik te imovinsko-pravnim odnosima HŽ Ražine –Šibenik.

Razgovara se i o razvoju prometne infrastrukture na području Šibenika;u planu nabave Hrvatskih cesta je izrada projektne dokumentacije za čvorove Njivice i Rokići te Mandalina.

 

  Objavljeno: 13.02.2018, 12:48h