Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ministar Cappelli istaknuo Šibenik kao primjer grada koji planski i strateški razvija turizam

Ministar Cappelli istaknuo Šibenik kao primjer grada koji planski i strateški razvija turizam

 

 

Ministar turizma Gari Cappelli boravio je danas u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku gdje se na temu ostvarenih pozitivnih rezultata u turizmu u protekloj sezoni susreo sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Željkom Burićem. Tom je prilikom, ministar Cappelli posjetio tvrđavu Barone i tvrđavu sv. Nikole te Interpretacijski centar katedrale sv. Jakova „Civitas sacra – Sveti grad“.

„Iznimno mi je drago što je Šibenik prepoznao u kojem se smjeru mora razvijati jer sinergijom prirodnih bogatstava, kulture i domaćih proizvoda pokazao je kako se uz planiranje i pametno ulaganje svaka turistička destinacija može pretvoriti u zaokruženu cjelinu. Dobro promišljenom i kvalitetnom politikom, Šibenik kontinuirano ulaže i u uređenje infrastrukture koja je temelj planskog razvoja turizma, čemu svjedoči porast broja posjetitelja iz godine u godinu“, izjavio je Ministar turizma Gari Cappelli.

Samo u kolovozu u Šibeniku je boravilo 70.466 turista, što je povećanje od čak 10 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. No da je Šibenik destinacija koja svoju turističku ponudu kontinuirano proširuje i koju iz godine u godinu posjećuje sve više domaćih i stranih gostiju potvrđuju i brojke za prvih osam mjeseci ove godine prema kojima je u Gradu boravilo 246.577 posjetitelja ili čak 9 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

“Brojke potvrđuju da je turistička ponuda u Šibeniku iz godine u godinu sve bolja i na to smo jako ponosni. Čeka nas još puno posla, a jedan od projekata koje smo danas predstavili ministru je i povezivanje šibenskog fortifikacijskog sustava žičarom.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Župan Goran Pauk osvrnuo se na turističke rezultate na području Šibensko- kninske županije koji su također u porastu.

Svoj turistički razvoj Šibenik temelji na valorizaciji bogatih kulturnih i prirodnih resursa grada čime se, osim obogaćivanja turističke ponude, istovremeno podiže razina blagostanja i kvaliteta života lokalnog stanovništva. Značajnim ulaganjima realiziranima u proteklom razdoblju uspješno je povezana bogata kulturna baština s turističkom ponudom Grada zbog čega Šibenik, iz godine u godinu, posjećuje sve veći broj domaćih i stranih gostiju.

Nakon cjelokupne obnove tvrđava sv. Mihovil i Barone, ove godine započela je revitalizacija posljednje šibenske kopnene tvrđave, one sv. Ivana, što je treći fortifikacijski objekt koji će se u Šibeniku obnoviti uz pomoć europskih fondova. Inovativni sadržaji, atrakcije i proizvodi koji će se pružati posjetiteljima na tvrđavi sv. Ivana omogućit će pozicioniranje ove šibenske tvrđave kao kulturne turističke atrakcije s jedinstvenom ponudom u Republici Hrvatskoj.

 

  Objavljeno: 20.09.2019, 12:13h