Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ministar Grčić: Grad Šibenik predvodnik je kvalitetnih i vrijednih projekata

Ministar Grčić: Grad Šibenik predvodnik je kvalitetnih i vrijednih projekata

 

 

Danas su Šibenik posjetili potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić te Eugen Orlando Teodorovici, rumunjski ministar Europskih fondova. Posjetili su tvrđavu sv. Mihovila, projekt realiziran uz pomoću europskih fondova a koji je u samo tri mjeseca od otvorenja posjetilo čak 70.000 turista.

„Obnova tvrđave sv. Mihovila impresivan je projekt a sada smo imali priliku i osobno se uvjeriti u to. Ovo je naravno samo početak, jer već je poznato kako su Grad Šibenik i Šibensko-kninska županija lideri po pitanju kvalitetnih i vrijednih projekata u Hrvatskoj, a po svemu sudeći tako će biti i ubuduće“, poručio je danas potpredsjednik Vlade Branko Grčić. Nadodao je kako je brojka od 70.000 posjeta u samo tri mjeseca od otvorenja tvrđave izuzetno impresivna, ali da to ne čudi s obzirom na prekrasan pogled i brojna kulturna događanja koja su organizirana.

„Dolazak ministra Grčića samo je još jedno priznanje da u Šibeniku radimo izvrstan posao kada su u pitanju europski fondovi. Grad smo koji je na najbolji mogući način iskoristio mogućnosti koje nam se na ovaj način pružaju. Ova tvrđava jedan je od četiri šibenska dragulja na kojima temeljimo naš turizam, a to je upravo kulturno–povijesna baština, a ne isključivo more i sunce. Kako je rekao ministar Grčić - ovo je tek početak, jer kako stvari stoje uskoro ćemo brojati posjetitelje tvrđavi Barone, za koju imamo potpisani ugovor te je otvoren natječaj za izvođača radova“, poručio je zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika mr.sc. Danijel Mileta.

Županu Goranu Pauku bilo je izrazito drago čuti kako su Šibenik i Šibensko-kninska županija prvaci u Hrvatskoj po pitanju korištenja novca iz europskih fondova za kvalitetne projekte. „Vjerujemo kako ćemo uz podršku ministra i potpredsjednika Grčića nastaviti dalje, a možda imati i koji projekt koji bi ostvarili s Rumunjskom, jer smo zajedno dio Europe“, zaključio je župan Pauk.

Grad Šibenik sigurnim korakom ide prema ostvarenju zacrtanog i obećanog cilja, a to je obnova i stavljanje u funkciju svih svojih tvrđava, odnosno šibenskog fortifikacijskog sustava. Šibenčani i svi njegovi gosti uskoro će moći uživati u jedinstvenoj turističkoj ponudi koja je u skladu sa strategijom inovativnog turizma. Inovativno shvaćanje turizma upravo je ono po čemu je Šibenik poznat.

  Objavljeno: 29.08.2014, 14:26h