Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ministar Oleg Butković najavio rješenja prometnih čvorova Meterize i Rokići

Ministar Oleg Butković najavio  rješenja prometnih  čvorova Meterize i Rokići

 

 

Ministar pomorstva,  prometa i infrastrukture  Oleg Butković boravio je danas u Šibeniku, a u prostorima  Šibensko- kninske županije  održan je sastanak na temu rješenja ključnih prometnih problema Šibenika i okolice. Na sastanku zatvorenom za javnost sudjelovali su i pomoćnica ministra Jadranka Fržop, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta, gradonačelnik Skradina Nediljko Dujić,  ravnatelj ŽUC-a Ante Parat te ravnatelj ŽLU Željko Dulibić.

Ministar Butković, koji se ovom prilikom upoznao s projektima gradova i općina Šibensko-kninske županije, kazao je da će radovi na čvoru Meterize, koji je Šibeniku jedan od najvažnijih projekata, sigurno  početi u 2016.-oj godini.

„Nakon usvajanja državnog proračuna,  bit će  raspisan natječaj tako da bi radovi na čvoru Meterize  mogli početi nakon turističke sezone. Za čvor Rokići u ovoj godini će biti osiguran novac za rješavanje imovinsko-ravnih odnosa, odnosno za otkup zemljišta. Rješenje čvora u Njivicama ovisit će o urbanističkim uvjetima i potrebama Grada Šibenika.“, rekao je ministar Butković.

Za brzu cestu Šibenik- Drniš – Knin izradit će se studija izvodljivosti- najavio je ministar, a predstavljen mu je i projekt Vrnaža te potreba izrade projekte dokumentacije za Dolac i  uređenje luke Bilice, za što će Županija tražiti novac od resornog Ministarstva.

Župan Goran Pauk najavio je i izradu  dokumentacije spoja poduzetničke zone Podi na autocestu.

  Objavljeno: 18.03.2016, 15:29h