Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ministar Oleg Butković potpisao ugovore vrijedne gotovo 11 milijuna kuna

Ministar Oleg Butković potpisao ugovore vrijedne gotovo 11 milijuna kuna

 

 

Za sanaciju i rekonstrukciju pomorskog dobra u općoj upotrebi na području grada Šibenika Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture  osiguralo je 200 tisuća kuna. Prema Sporazumu kojega su danas u „Adriatic Business Centru“ potpisali Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture i Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, sredstva će biti utrošena na uređenje plaže sv. Mihovila u Raslini.

„Zahvaljujem Ministarstvu na odobrenim sredstvima, ministru Butkoviću i njegovim suradnicima na potpori.  S ciljem unapređenja stanja na pomorskom dobru i povećanja kvalitete života naših sugrađana  koji su tradicionalno okrenuti moru, Grad Šibenik kontinuirano ulaže u pomorsku infrastrukturu, a sva uložena sredstva znače  veću kvalitetu i dodatnu vrijednost“, kazao je   gradonačelnik Burić.

 Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava proračunska sredstva namijenjena za sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture, a danas potpisani Ugovori i Sporazumi sa Lučkom upravom Šibensko- kninske županije te županijskim općinama i gradovima vrijedni su 10 milijuna i 750.000 kn.

„ U proteklom razdoblju uloženo je  gotovo 2 milijarde kuna u obnovu luka od lokalnog i županijskog značaja, a sredstva se najvećim dijelom osiguravaju iz EU fondova. Pohvalio bih primjer uređenja komunalne luke Vrnaža kao ogledni primjer rješenja problematike lokalnog stanovništva, a koju je Ministarstvo sufinanciralo s gotovo polovicom iznosa.“, istaknuo je ministar Oleg Butković.

Župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk kazao je kako Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture prepoznaje lokalne projekte i kontinuirano pomaže njihovu realizaciju.

Ugovore i Sporazume za poboljšanje pomorske te ribarske infrastrukture s  resornim ministrom Olegom Butkovićem danas su, uz gradonačelnika Šibenika Željka Burića, potpisali i ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadranka Fržop,  Antonijo Brajković, gradonačelnik Skradina, Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati i Josip Ćaleta -Car, načelnik općine Bilice.

  Objavljeno: 19.03.2021, 11:57h