Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ministar poduzetništva i obrta Maras u Šibeniku

Ministar poduzetništva i obrta Maras u Šibeniku

 

 

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras boravio je danas u radnom posjetu Šibeniku, tijekom kojeg je obišao iNavis centar i Gospodarsku zonu Podi.

Ministar je svoj posjet započeo sastankom sa zamjenikom gradonačelnika Frankom Vidovićem koji ga je upoznao s projektima aktualne gradske vlasti i zatražio potporu ministra odnosno Vlade u njihovoj realizaciji. Posebno je bilo riječi o projektu Pomorskog inovacijskog centra-iNavis, zatim daljnjim radovima na infrastrukturi, točnije odvodnji, zone Podi, a dogradonačelnik je ministru predstavio i projekte Poljane, plaže Banj, tvrđave sv. Mihovila.. U pratnji domaćina ministar je potomobišao zgradu Pomorskog inovacijskog centra u vojarni Bribirskih knezova, gdje ga je dočekao i veleposlanik Kraljevina Norveške nj.e. Henrik Ofstad, koji je i ovom prigodom istakao važnost ovog projekta kako za Hrvatsku tako i za Kraljevinu Norvešku.
 

Na Gospodarskoj zoni Podi ministar Maras je obišao nekoliko poduzetnika: „Badis“, „Ivanal“, „Rivu“, „Skelin-mont“,  ZM-Vikom, te se s poduzetnicima zadržao u razgovoru zanimajući se za glavne poteškoće u njihovom trenutnom poslovanju, kao i za moguća poboljšanja koja bi Ministarstvo moglo pomoći u prevladavanju poteškoća.


 

„Poduzetnici se žale kako ima dosta problema, jer općepoznato je da situacija nije jednostavna. Ono što su istakli kao najveće probleme su neplaćanje i nelikvidnost administrativne barijere, nedostatak povoljnih kredita. Međutim, ovi ljudi imaju ideja, postoji prostor za unaprjeđenjem proizvodnje te će Vlada snažno stati iza takvih tvrtki.“, kazao je  ministar Maras, te obećao pomoć Vlade u daljnjem širenju zone na zemljištu u vlasništvu RH.
 

Dogradonačelnik Vidović je naglasio kako je širenje zone tema koju treba raspraviti s Hrvatskim šumama, te kako se nada potpori ministra Marasa kako bi i ovo pitanje riješili na zadovoljstvo Grada Šibenika, ali prije svega budućih poduzetnika u zoni.
 

Svoj boravak u Šibeniku ministar Maras je završio obilaskom najveće proizvodne hale na Podima, onoj  ZM-VIKOMa, te se sastao i s čelnim ljudima Zagreb Montaža Grupe- predsjednikom NO Vladom Čovićem i predsjednikom Uprave Alenom Čovićem, koji su ga upoznali s trenutnim projektima koje rade, s naglaskom na proizvodnju  čeličnih konstrukcija, za izgradnju termoelektrana u Njemačkoj. Također je bilo riječi i o planovima oko širenja pogona ZM-Vikoma na Gospodarskoj zoni Podi.

  Objavljeno: 29.03.2012, 00:00h