Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ministar Tomislav Ćorić u radnoj posjeti Šibeniku

Ministar Tomislav Ćorić u radnoj posjeti Šibeniku

 

 

U Šibeniku je danas boravio ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. O temi vodoopskrbe i odvodnje razgovaralo se u prostorima Županije, a sastanku su nazočili: direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković sa suradnicima, gradonačelnik Šibenika  Željko Burić, šibensko-kninski župan Goran Pauk, splitsko-dalmatinski dožupan Ante Šošić, zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković, direktor šibenskog poduzeća Vodovod i odvodnja d.o.o. Frane Malenica, predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić te predstavnici komunalnih tvrtki ostalih dviju  dalmatinskih županija u čijoj su nadležnosti     vodoopskrba i odvodnja.

Ministar Ćorić najavio je  ulaganja u obnovu sustava vodoopskrbe za što je Ministarstvo osiguralo 100 milijuna kuna. Upravo na području navedenih županija zbog dotrajalosti mreže dolazi do značajnih gubitaka vode te su rekonstrukcije nužne.

Na prostoru Šibensko- kninske županije, gdje najvećim dijelom gospodari šibensko poduzeće Vodovod i odvodnja, spremni su projekti aglomeracije Šibenik i Murter - Betina, a vrijednost je preko 500 milijuna kuna. Kroz 2018. godinu očekuje se početak radova na drugoj fazi sustava Vodice - Tribunj vrijednosti oko 300 milijuna kuna, Pirovac - Tisno - Jezera u vrijednosti oko 250 milijuna kuna te druga faza aglomeracije Rogoznica u vrijednosti od oko  60 milijuna kuna.

Predstavnici triju dalmatinskih županija danas su se usuglasili  da u ovim procesima trebaju surađivati te povezivati   sustave budući da  intenzivan  turistički razvoj obale mijenja i potrebe  u  vodoopskrbi i odvodnji.

Stavljanje u funkciju vodocrpilišta Miljacka jedan je od najavljenih projekata, na kojem će se tijekom ljeta izvesti vodoistražni radovi.

 

 

  Objavljeno: 19.12.2017, 18:13h