Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ministar Tomislav Tolušić obišao vinograde u Jadrtovcu

Ministar Tomislav Tolušić obišao vinograde u Jadrtovcu

 

 

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u sklopu svog radnog posjeta Šibensko-kninskoj županiji obišao je danas vinograde i maslinike na području Jadrtovca. U pratnji gradonačelnika Željka Burića i župana Gorana Pauka sa suradnicima, ministar se sastao sa Zdravkom Kursanom koji na prostoru Jadrtovca posjeduje oko 50 hektara vinograda raznih sorti te oko 30 hektara maslinika.

 

Kursan je jedan je od tri velika poljoprivrednika na području Jadrtovca koji se bavi ekološkim uzgojem drvenastih kultura. Prostor predstavlja vrijedno obradivo poljoprivredno zemljište i izniman je potencijal za razvoj ruralnog turizma u Morinjskom zaljevu što je i prepoznato donošenjem Plana cjelovitog razvoja naselja Jadrtovac i Morinjskog zaljeva, a kojeg su u  partnerstvu  provodili  Grad Šibenik  i  Program  Ujedinjenih  naroda  za  razvoj  (UNDP).

 

Ministar Tolušić će u nastavku dana posjetiti ribarsku luku Peleš u Rogoznici, a u sklopu svog radnog posjeta sudjelovao je na manifestaciji „Doručak s hrvatskih farmi“ u Kninu gdje su posjetitelji imali priliku degustirati tradicionalne domaće namirnice iz Šibensko-kninske županije. 

 

 

  Objavljeno: 09.05.2017, 15:25h