Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ministar turizma Lorencin: Šibenik i Šibensko-kninska županija pravi su primjer kako spojiti kulturnu baštinu i inovaciju

Ministar turizma Lorencin: Šibenik i Šibensko-kninska županija pravi su primjer kako spojiti kulturnu baštinu i inovaciju

 

 

Ministar turizma Darko Lorencin posjetio je danas Šibenik i Šibensko-kninsku županiju, gdje su ga gradonačelnik dr. Željko Burić i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk upoznali s ključnim projektima za cjelokupni razvoj hrvatskog turizma. Ministar je imao priliku posjetiti gradilište tvrđave Barone, gradilište budućeg hotela u palači Marenci u staroj gradskoj jezgri te gradilište hotela D-Resort.

 

Gradonačelniku Buriću ovo je treći službeni susret s ministrom Lorencinom, kojem je zahvalio na podršci šibenskim brojnim projektima. „Drago mi je da mogu reći kako su svi turistički projekti Grada Šibenika u fazi realizacije, a želim poručiti kako i svi županijski projekti imaju našu punu podršku – dobar primjer naše suradnje je Centar kompetencija u Mandalini. Vjerujemo kako će revitalizacija tvrđave sv. Nikole biti također primjer odlične suradnje – jer nam je zajednički cilj da sve šibenske tvrđave zasjaju u punom sjaju kao što zaslužujuzahvaljujući svojoj slavnoj prošlosti“, poručio je Burić. 

 

Gradonačelnik je nabrojao samo neke od značajnih projekata koji služe na ponos kako Šibeniku tako i cijeloj hrvatskoj turističkoj ponudi- Hrvatski centar koralja Zlarin,Kuća Mediterana povezana s festivalom Okusi Mediterana, koji će se ovu godinu po drugi put održati u Gradu Šibeniku, a poseban ponos i iščekivanje izaziva projekt „Komunalna galija 'Sveti Juraj'“, turistički inovativan ploveći muzej.

 

„Projekti koje su nabrojali župan Pauk i gradonačelnik Burić izrazito su bitni za daljnji razvoj hrvatskog turizma.Uz odobrene projekte, postoji ih još nekoliko u Fondu za razvoj turizma koji su u proceduri, te vjerujemo kako će biti odobreni. Šibenik i šibensko-kninska županija pravi su primjer kako spojiti kulturnu baštinu i inovaciju“, poručio je Lorencin. Naglasio je kako će Ministarstvo turizma i dalje raznim mjerama i potporama pomaže lokalnim turističkim zajednicama na poboljšanju konkurentnosti turističkog gospodarstva. 

 

Župan Pauk izrazio je zadovoljstvo prilikom da ministra Lorencina upozna s turistički bitnim projektima, od kojih su mnogi u fazi realizacije i potpuno ili djelomično vezani uz europska sredstva. „Najbitnije je da smo ministra upoznali s tri ključna projekta - Turističko-ugostiteljska škola u Mandalini, zamišljena kao inovativan Centar kompetencija, potom sanacija tvrđave Sv. Nikole te na kraju Centar za posjetitelje Šibensko-kninske županije, čija se izgradnja planira na području Grada Vodica“, poručio je župan Goran Pauk.

  Objavljeno: 04.02.2015, 17:11h