Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ministarstvo turizma odobrilo Turističko-ugostiteljskoj školi 15 tisuća kuna bespovratnih sredstava

Ministarstvo turizma odobrilo Turističko-ugostiteljskoj školi 15 tisuća kuna bespovratnih sredstava

 

 

Ministarstva turizma odobrilo je Turističko-ugostiteljskoj školi iz Šibenika 15 tisuća kuna za za projekt Međunarodno natjecanje AEHT-a, Sajam poslova i Junior barmen kup Karlovac. Riječ je o bespovratnim sredstvima koja Ministarstvo dodjeljuje temeljem programa. „Promocija zanimanja“ – poticanje obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u 2012.

U ovoj je godini za taj program odobreno 300.000,00 kuna za 28 odobrenih projekata.

Cilj Programa je podizanje kvalitete kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, te u konačnici ukupne kvalitete hrvatskog turizma kroz poticanje obrazovanja mladih za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu i kvalitetnije povezivanje obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki u turizmu, s posebnim ciljem motiviranja mladih za ugostiteljsko-turistička zanimanja kroz sufinanciranje aktivnosti učenika u srednjim ugostiteljsko-turističkim školama.

Sredstva su namijenjena srednjim ugostiteljsko-turističkim školama  kojima su osnivači Grad Zagreb, županije ili Republika Hrvatska. Bespovratna sredstva namijenjena su za aktivnosti i projekte u 2012. godini:
 - sufinanciranje troškova natjecanja  učenika ugostiteljsko-turističkih škola u zemlji i  inozemstvu
 - sufinanciranje projekata promocije zanimanja u kojima sudjeluju učenici ugostiteljsko-turističkih škola (prezentacije, izrada suvenira, tiskani materijali o školi/zanimanjima i sl.)
 - sufinanciranje troškova organizacije natjecanja školama domaćinima

Ovo je treći od osam programa bespovratnih potpora za koje Ministarstvo turizma objavljuje rezultate. Programi se provode s ciljem povećanja konkurentnosti hrvatskog turističkog sektora u 2012. godini, a Ministarstvo turizma za njih je ove godine predvidjelo ukupno 32 milijuna kuna.

  Objavljeno: 29.06.2012, 12:12h