Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš u Šibensko-kninskoj županiji

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš u Šibensko-kninskoj županiji

 

 

S ciljem upoznavanja stanja u županijskim i gradskim uredima koji se bave rješavanjem zaprimljenih zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada, Ministrica Anka Mrak Taritaš sa svojim suradnicima održala je danas u Uredu župana radni sastanak sa županom Goranom Paukom, gradonačelnikom Grada Šibenika dr. Željkom Burićem te pročelnicima županijskih i gradskog upravnog odjela.

Na sastanku je bilo govora o broju zaprimljenih zahtjeva te o mogućnostima rješavanja većine predmeta do 2015. godine. Na području Šibensko-kninske županije zaprimljeno je 21 500 predmeta, a na području Grada Šibenika 8 500 predmeta.

Županija i Grad Šibenik do konca mjeseca kolovoza moraju napraviti plan rada i dostaviti ga Ministarstvu. S obzirom na veliku količinu predmeta, ministrica je kazala da će Ministarstvo pružiti punu potporu uredima u smislu naputaka, uputa te aplikacije u koju će se unositi podaci radi kontrole stanja u prostoru.

Za potrebe rješavanja predmeta trebat će zaposliti i dio radne snage na određeno vrijeme čime bi se riješio i problem nezaposlenosti u građevinskim i arhitektonskim strukama. Također je moguće, kazala je ministrica, aktivirati umirovljenike i osobe koje bi radile honorarano dok traje legalizacija.

Ministrica je predstavila zakonski okvir po kojem će biti raspodijeljena sredstva prikupljena od legalizacije. 20 posto sredstava ide za rad Ureda, 30 posto općinama i gradovima na čijem području se nalaze objekti, a 50 posto sredstava ide u državni proračun. 

U pratnji ministrice bili su Stanko Kordić, glavni tajnik Ministarstva i Đurđica Čočić, glasnogovornica Ministarstva. 

  Objavljeno: 23.07.2013, 17:16h