Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ministrica poljoprivrede obišla opožarena područja u Zatonu i Vodicama

Ministrica poljoprivrede obišla opožarena područja u Zatonu i Vodicama

 

 

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković posjetila je danas opožarena područja u Šibensko-kninskoj županiji, a s njom su u obilasku uništenih poljoprivrednih gospodarstava u Zatonu i Vodicama, uz zamjenika šibenskog gradonačelnika Danijela Miletu, bili župan šibensko-kninski Marko Jelić, zamjenik načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Darko Dukić te njihovi suradnici.

Ministrica je posjetila Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ivana Cvitana kojemu je u požaru izgorjelo 400 maslina, kao i OPG Dražena Ševerdije kojemu je požar uništio vinograd. Također, posjetila je i Vodice gdje je posjetila OPG-ove u kojima su stradali veliki broj košnica i maslina.

„Mi kao resorno ministarstvo pomoći ćemo u obnovi maslinika i vinograda odlukom Vlade, a u suradnji sa Županijom šibensko-kninskom. Pema informacijama koje smo dobili na terenu, izgorjelo je oko 100 hektara maslinika, vinograda i voćnjaka te ćemo vidjeti kolika će biti procjena štete. No, svakako ćemo aktivirati mjeru broj pet kojom ćemo pomoći u obnovi opožarenog područja“, izjavila  je ministrica Vučković.

Podsjetimo, radi požara u kojem je prije tjedan dana izgorjelo više od tri tisuće hektara u Zatonu, Raslini i Vodicama Županija je proglasila stanje velike nesreće. Izgorjelo je 30 kuća, nekoliko automobila, brodica i poljoprivrednih strojeva.

  Objavljeno: 20.07.2022, 11:40h