Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige

 

 

Mjesec hrvatske knjige je manifestacija kojom se promiču knjige i čitanje, a tradicionalno se obilježava u knjižnicama diljem Hrvatske od 15. listopada do 15. studenog. Ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige posvećena je pjesništvu i nosi naziv Čitajmo pjesnike. Održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Svoj doprinos mjesecu hrvatske knjige dat će i šibenska knjižnica koja organizira bogati program. Tim povodom u knjižnici će biti  predstavljanja knjiga Ratna luka Šibenik Darka Gulina u nakladi Knjižnice. Također će  biti predstavljen zbornik Dječji odjeli kroz suradnju s javnošću u nakladi Knjižnice. Bit će tu i predstavljanje slikovnice Legenda o sv. Jurju i zmaju što su je šibenski osnovci izradili u radionici o Bribirskoj glavici. Organizira se i  Večer šibenskih pjesnika, kao i izložba dječjih likovnih radova na temu straničnika, tu je i izložba radova učenika Osnovne škole Primošten s likovnog natječaja „Poj riči materinske“.

Na rasporedu je i izložba Izdavaštvo u školama Šibensko- kninske županije, kao i  Parlaonica na temu Lektira s interneta, da ili ne? - sudjeluju učenici Osnovne škole Petra Krešimira IV.

 Dajmo više za šišmiše - program je u povodu Međunarodne godine šimiša, u organizaciji Javne ustanove Nacionalni park „Krka“; uz radionice bit će održano predavanje Šišmiši Nacionalnog parka Krka Drage Marguša.

  Objavljeno: 13.10.2011, 15:11h