Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Mladi džezeri večeras na Baroneu!

Mladi džezeri večeras na Baroneu!

 

 

Večeras, 1. kolovoza, Tvrđava Barone ugostit će najperspektivnije mlade glazbene talente iz cijelog svijeta okupljene u JM Jazz World Orchestra (Svjetski jazz orkestar mladih)!

21 vrhunski glazbenik – među kojima su i dva vokala – stat će na pozornicu nad gradom. Pod dirigentskom palicom Luisa Bonille, umjetničkog voditelja orkestra, publici će predstaviti svoje umijeće kroz obrade jazz standarda.

Vrhunsko muziciranje glazbenika iz čak 18 zemalja ovoga se ljeta moglo čuti diljem regije, a šibensku su tvrđavu odabrali  za posljednju stanicu ovogodišnje turneje. Orkestar u izvedbama vodi Luis Bonilla, jazz trombonist, skladatelj i aranžer koji je ulogu mentora orkestra preuzeo po peti put. Bonilla je član Vanguard Jazz Orchestra, posljednje dvije godine nastupa na turnejama s Philom Collinsom, a tijekom karijere surađivao je i s Dianom Ross te legendarnim Tonyjem Benettom. Pod njegovim su vodstvom ove godine svirale i dva hrvatska talentirana glazbenika: trombonist Matteo Bassani te Valdemar Kušan koji osim što svira trubu, pjeva vokalne dionice.

Inicijativu za stvaranje Svjetskog jazz orkestra mladih pokrenula je najveća neprofitna organizacija posvećene mladim glazbenicima, Jeunesses Musicales International, (Međunarodna glazbena mladeži), s ciljem obrazovanja i inspiriranja mladih glazbenika. Nakon zahtjevnih audicija, mladi talenti između osamnaest i dvadeset i šest godina ulaze u sastav orkestra na godinu dana. Tamo imaju priliku razvijati svoj talent i pokazati svoje umijeće na svjetskim pozornicama i jazz festivalima.

Vrhunski jazz očekuje šibensku publiku od 21:30 sat na Tvrđavi Barone, na još jednom od ovoljetnih programa Strane B!

Ulaz na koncert slobodan je članovima Kluba prijatelja i njihovoj pratnji uz kupon „Povedite prijatelja“, a dobrodošli su i ostali posjetitelji s važećom dnevnom ulaznicom za posjet Tvrđavi Barone.

  Objavljeno: 01.08.2019, 14:24h