Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Mladi iz Herforda u posjeti Šibeniku

Mladi iz Herforda u posjeti Šibeniku

 

 

Mlade iz Šibenika i Herforda, koji su naš grad posjetili u sklopu projekta Erasmus + danas je u Gradskoj knjižnici pozdravio gradonačelnik Željko Burić. Tradicija prijateljstva između Šibenika i Herforda traje već 50 godina, što je ujedno i bio povod za realizaciju  projekta razmjene mladih.

 

Uz uvodne riječi o povijesti grada Šibenika gradonačelnik Burić je mladim Njemcima poželio dobrodošlicu.

„Prije 50 godina je započelo  prijateljstvo  dvaju država i dvaju gradova i raduje nas što se ta tradicija održava i dalje. Vjerujem da ćete uživati u našem gradu koji  ima  iznimnu povijesnu i kulturnu baštinu, dva nacionalna parka te dva spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Šibenik je grad koji svoju budućnost temelji na mladim ljudima, a proglašen je i najtolerantnijim gradom na prostoru južne Hrvatske.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Projekt će  kroz dvije razmjene okupiti 24 mlade osobe iz Herforda i Šibenika.

Tijekom perioda mobilnosti koji se odvijaju u periodu od 10. – 16. rujna 2018. u Šibeniku i od 29. listopada – 4. studenog 2018. godine u njemačkom gradu Herfordu, sudionici će kroz set radionica učiti o povijesti svojih gradova, Europskoj uniji i aktivnom građanstvu. Cilj cijelog projekta je  približiti mlade iz dva prijateljska grada, ali i osmišljavanje budućih projekata kroz koje će se nastaviti poveznice i međugradska suradnja.

 

  Objavljeno: 13.09.2018, 11:22h