Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Mladim volonterima uručene zahvalnice

Mladim volonterima uručene zahvalnice

 

 

Mladi hrvatski iseljenici ovoga vikenda završavaju svoj boravak u Šibeniku, a sinoć su na završnoj svečanosti na tvrđavi Barone prezentirali aktivnosti odrađene  tijekom  trajanja projekta Eco Heritage Task Force 2016.

Gradonačelnik Željko Burić, uz ravnateljicu  Hrvatske  matice iseljenika Mirjanu Piskulić i  direktora NP Krka Krešimira Šakića dodijelio sudionicima projekta zahvalnice.

„ Ugodno sam iznenađen sadržajima koje su ovi mladi ljudi predstavili, njihovim interesom za hrvatski jezik, kulturu i tradiciju; hrvatska nit je ono što nas veže i samo vam mogu poželjeti da se Hrvatskoj vraćate i u budućnosti.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Mladi iz Argentine, Australije, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Hrvatske, Irske, Južne Afrike, Mađarske, Makedonije, Paragvaja, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije tri tjedna su boravili u Šibeniku, a  odrađivali su volonterske aktivnosti čišćenja šibenskih tvrđava sv. Mihovila i tvrđave Barone te u  Nacionalnom parku „Krka“.

Uz rad na terenu pohađali su i radionice hrvatskog jezika te medijsku radionicu s ciljem promocije samog događaja te ugođaja i ljepota koje su upoznali na prostoru Šibenika i okolice.

Na najljepšim lokacijama šibenske katedrale, tvrđave sv. Mihovila te prostora NP Krka snimljen je i amaterski  film „ Tri Berekina“ , koji je sinoć prikazan uz oduševljenje prisutnih.

V.d. ravnateljica Hrvatske matice iseljenika Mirjana Piskulić  pohvalila je aktivnosti mladih volontera, a s puno emocija uspjeh im je poželjela i voditeljica projekta Nives Antoljak.

Projekt Eco Heritage Task Force 2016. organizirala je Hrvatska matica iseljenika u suradnji s Gradom Šibenik i Nacionalnim parkom „Krka“, uz podršku Turističke zajednice grada Šibenika i Šibensko-kninske županije te stalnog partnera Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

  Objavljeno: 12.08.2016, 08:30h