Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Modernizirani rotor u Zatonu pušten u rad

Modernizirani rotor u Zatonu pušten u rad

 

 

Puštanjem u rad moderniziranog rotora u Zatonu riješen je dugogodišnji prometni problemali je istovremeno uređeno samo središta mjesta. Radove, ukupne vrijednosti 685.093,30 kn, izvela je tvrtka Filips d.o.o. u roku od 60 dana uvođenja u posao, kao što je i predviđeno potpisanim ugovorom. „Kao što smo i obećali, projekt je dovršen prije početka turističke sezone. Htio bih posebice zahvaliti predsjedniku Mjesnog odbora Zaton Borisu Dukiću koji je cijelo vrijeme uključen u tijek radova i koji je i nam je predložio da ovaj, šest godina star projekt, i realiziramo.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić

Raskrižje u Zatonu modernizirano je izvedbom kružnog raskrižja oblika rotora jer na toj lokaciji isti optimalno iskorištava ograničene prostorne mogućnosti mikrolokacije u odnosu na postojeći cestovni i pješački
 promet.

„I ovim projektom smo pokazali kako 
nismo zaboravili niti jedan administrativni dio Šibenika. Zaton ima sva obilježja mjesta, ima svoju turističku priču, no posebice treba naglasiti kako upravo ovim dijelom prolazi dosta djece s obzirom da se u blizini nalazi dječji vrtić. Novi rotor neće riješiti samo prometni problem i izgled mjesta, već će pojačati i sigurnost djece.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

"Rotor će smiriti prometne tokove, jer se do sada nije znalo tko ima prednost. Ispod rotora je napravljena puno značajnija stvar, promijenjene su sve cijevi, kako vodovodne, kanalizacijske, tako i elektromreža, i dobili smo reprezentativan objekt. Kad je Grad Šibenik krenuo u investiciju vrijednu gotovo 900 tisuća kuna, mi u Zatonu smo se sami organizirali da uredimo dječje igralište. Iz donacije smo dobili ogradu koju smo sami montirali, popravili smo sprave, a tvrtka Redox nam je donirala novu klackalicu. Vrijednosdt radova na igralištu procjenjujemo na oko 30 tisuća kuna.", rekao je predsjednik MO Zaton Boris Dukić.

Vanjski polumjer kružnog raskrižja iznosi 12.50 m, a središnji dio se izdiže u odnosu na postojeći teren i hortikulturno je uređenRotor postaje dominantna kota s dobrom preglednošću. Novo prometno rješenje rezultirat će smirenjem prometnih tokova i sigurnijim odvijanjem prometa pješaka i vozila.“, naglasila je Snježana Bračić, direktorica Filips d.o.o., izvođača radova.

Projektom su 
obuhvaćene i pješačke površine do pročelja okolnih objekata, rekonstrukcija postojeće vodoopskrbne mreže, te izgradnja sustava kolničke odvodnje. Prometno rješenje modernizacije raskrižja izradila je projektantska kuća Trivium d.o.o. iz Splita još dok je prometnica bila pod ingerencijom Županijske uprave za ceste.

  Objavljeno: 27.05.2016, 10:38h