Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Morana Periša izabrana za predsjednicu Kulturnog vijeća

Morana Periša izabrana za predsjednicu Kulturnog vijeća

 

 

Danas je u Gradskoj upravi održana Konstituirajuća sjednica Kulturnog vijeća Grada Šibenika na kojoj je za predsjednicu izabrana Morana Periša, članica Kulturnog vijeća za    područje inovativne i umjetničke kulturne prakse.

Periša, inače zaposlenica Javne ustanove Tvrđava kulture u Odjelu za programe i produkciju izabrana je za predsjednicu ovog tijela  glasovanjem članova Kulturnog vijeća.

 

„S obzirom na kompetencije, ambicije i iskustvo izabranih članova Kulturnog vijeća, nimalo ne dvojim da ćemo kvalitetnim i upornim radom poboljšati sliku šibenskog kulturnog života, bilo da se radi o afirmaciji kulturnih djelatnika, poticanju i valorizaciji produkcija  kulturnih sadržaja ili o očuvanju i valorizaciji materijalne i nematerijalne kulturne baštine. Prvi korak kulturnog vijeća bit ce donošenje smjernica za izradu kulturne strategije grada Šibenika o čemu smo započeli razgovor već danas i o čemu ćemo aktivno  promišljati na sljedećim sjednicama.“, kazala je Morana Periša.

 

Od 2014. godine Periša je sudjelovala  u svim važnijim projektima grada Šibenika koji su apostrofirali razvoj inovativnih kulturnih praksi. Sudjelovala je  u organizaciji   projekta Advent u Šibeniku – Adventura;  od 2015. g. zadužena je za osmišljavanje i provođenje programske politike Tvrđave sv. Mihovila, a poslije i tvrđave Barone. Osim programskih sadržaja usmjerena je na usavršavanje i djelovanje na području razvoja publike, strateškog planiranja i samoodrživog upravljanja kulturno-povijesnom baštinom.

 

Podsjetimo, Kulturno vijeće broji sedam članova, a čine ga: Hrvoje Jelković, imenovan  za područje kulturno-umjetničkog amaterizma; Angela Bujas, za područje zaštite i očuvanje pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara; Tea Slavica, za područje kazališne, glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti; Dino Karađole, za područje inovativne i umjetničke kulturne prakse; Miljenka Bujas  za područje kulturno-umjetničkog amaterizma i Lana Marinović Čala  za područje vizualne umjetnosti i Morana Periša, predsjednica Vijeća.

 

 

 

  Objavljeno: 26.04.2018, 13:59h