Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Mrvice iz dnevnog boravka: I zabavno i poučno!

Mrvice iz dnevnog boravka: I zabavno i poučno!

 

 

Uvriježeno mišljenje je kako šećer uvijek dolazi na kraju, pa se ono odnosi i na MDF. No, predstava „Mrvice iz dnevnog boravka“ u izvedbi gradskog kazališta Žar ptica je svakako bila pravi šećer, slasna poslastica za šibensku publiku iako kraj još nije ni blizu.

Atmosfera je tijekom predstave bila na visokom nivou te je malo reći kako je na kraju publika bila oduševljena jer osim završnog dugog pljeska, glumci su ga zaslužili i nekoliko puta tijekom predstave, što nije bila baš česta pojava zadnjih dana. Predstava se temelji na istoimenom romanu poznate dječje spisateljice Sanje Pilić, a već je i sam roman naišao na odobravanje.

Glavni lik je desetogodišnji dječak Janko koji živi u Zagrebu sa svojom sve samo ne normalnom obitelji. Janko je vrlo inteligentan: piše za dječji časopis te je osmislio i napravio svog vlastitog robota – Robotku. Svojim radom želi izvući obitelj iz novčane krize što mu na kraju ne uspijeva, no zato napokon uspije osvojiti svoju veliku ljubav Moranu, djevojčicu iz istog razreda. Na kraju svi glumci zajedno plešu čime su zaokružili odličnu predstavu i probudili ritam skriven u gledalištu Ljetne.

Glazba primjerena situacijama u kojima se nađu likovi u pojedinim trenucima te pozadina projicirana na zid vrlo su uspješno dočarali okruženje u kojem se događa radnja te dokazali kako nisu samo dobri glumci i redatelj ključni kako bi predstava bila uspješna. Teško je postići da nešto bude ujedno i zabavno i poučno, no ovdje je i to uspješno izvedeno.

Osim što se publika dobro nasmijala, otišla je kući i s pokojim novim saznanjem o Shakespeareu i njegovim sonetima teškim za recitiranje, Hemingwayu i njegovu djelu „Kome zvono zvoni“ te umijeću pozivanja djevojaka u kino što, naizgled jednostavno, uopće nije tako. Pun pogodak za jedan dječji festival te polažemo velike nade u to da ćemo „Mrvice“ vidjeti na Festivalu i sljedeće godine, no ne na Ljetnoj pozornici, već na goričkom platnu.

  Objavljeno: 02.07.2013, 10:01h