Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Na 9. sjednici Gradskog vijeća odlučeno o linijskom prijevozu putnika na šibenskom području

Na 9. sjednici Gradskog vijeća odlučeno o linijskom prijevozu putnika na šibenskom području

 

 

Šibenski gradski vijećnici na današnjoj, 9. sjednici Gradskog vijeća koja je održana u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ suglasili su se s općim uvjetima isporuke komunalne usluge komunalnog linijskog prijevoza putnika. Riječ je o formalnopravnom postupku koji je propisan Zakonom o komunalnom gospodarstvu. Za donošenje općih uvjeta spomenute komunalne usluge koja je povjerena „Gradskom parkingu“ d.o.o. Šibenik, naime, potrebna je prethodna suglasnost predstavničkog tijela jedinice lokalne samouprave.

Općim uvjetima isporuke komunalne usluge komunalnog linijskog prijevoza regulirani su, inače, svi detalji obavljanja tog tipa javne usluge. Između ostalog, u tom je aktu navedeno kako će se prijevoz obavljati odgovarajućim autobusima na unaprijed utvrđenim linijama unutar zona, prema utvrđenom voznom redu uz unaprijed određenu tarifu. Administrativno područje grada Šibenika podijeljeno je u tri tarifne zone. Prva zona obuhvaća naselja Šibenik i Brodarica. U drugoj su Jadrija, Bogdanovići, Donje Polje, Jurasi, Dubrava kod Šibenika, Rakovo selo, Ribnik, Zaton, Jadrtovac, Protege, Tromilja, Žaborić, Danilo Biranj, Grebaštica, Gradina, Lozovac, Raslina i Vrpolje a u trećoj Bedrice, Čvrljevo, Konoba, Konjevrate, Brnjača, Danilo Gornje, Goriš, Podine, Radonić, Boraja, Slivno, Vrcići, lepenica, Perković, Vrsno i Sitno.

U uvjetima je precizirana i struktura putnih karata pa će se, tako, nuditi jednokratne, dnevne, trodnevne i pretplatne karte odnosno građanske/radničke, učeničke/studentske i umirovljeničke/socijalne, dok pravo na prijevoz bez putne karte imaju djeca do šest godina života u pratnji odraslih, djelatnici (vojne) policije, komunalni i prometni redari u odori/odjeći prigodom obavljanja službenih zadaća.

Na 9. sjednici Gradskog vijeća stavljena je van snage dosadašnja Odluka o organizaciji prijevoza putnika u javnom cestovnom autobusnom prometu na području Grada Šibenika, a današnjoj sjednici predstavničkog tijela prethodio je aktualni sat u kojemu su gradski vijećnici postavljali pitanja gradonačelniku, njegovom zamjeniku i pročelnicima gradskih upravnih odjela.

  Objavljeno: 30.08.2022, 11:22h