Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Na Badnjak puštanje lampiona sa šibenske rive

Na Badnjak puštanje lampiona sa šibenske rive

 

 

 

U utorak, 24. prosinca u 22 sata  bit će organizirano  puštanje lampiona s rive, što u Šibeniku već postaje tradicija Badnje večeri.

Od 20,00  do 23,00 sata  riva će biti zatvorena za promet te se mole građani za poštivanje privremene regulacije prometa.

Kao i prethodnih godina, akcija "Šibenik daruje" ima humanitarni predznak,  a  prihod od prodaje, bit će doniran za potrebe liječenja Jelene Vukšić iz Danila, koja je zbog distrofije mišića osam godina u invalidskim kolicima.

„Sredstva prikupljena prodajom lampiona nastojimo usmjeriti onima kojima je pomoć zaista potrebna. Inicijativu sakupljanja sredstava za liječenje Jelene Vukšić pokrenula je udruga sv. Danijel iz Danila, a cilj je sakupiti 100.000 kn za provođenje terapije robotikom.“,  rekao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić te pozvao naše sugrađane da se u što većem broju uključe u akciju. Također, dio sredstava će biti namijenjen obiteljima slabijeg imovinskog stanja s područja grada Šibenika.

Lampioni su u prodaji danas  u Perivoju Roberta Visianija od 11 do 13h te od 19 do 21h, a na istoj lokaciji  moći će se kupiti i sutra u jutarnjem terminu, te također na Maloj  loži i u večernjim satima na rivi.

Na Badnjak  ugostiteljski objekti u Šibeniku imaju mogućnost raditi produženo, do 4 sata iza ponoći, dok će kućice na Adventuri raditi do 1 sat iza ponoći.

 

 

  Objavljeno: 23.12.2019, 11:19h