Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Na Dan zaljubljenih „Milijarda ustaje“ i u Šibeniku

Na Dan zaljubljenih „Milijarda ustaje“ i u Šibeniku

 

 

Jedna milijarda žena diljem svijeta zaplesat će na Valentinovo ujedinjena u borbi protiv nasilja kojem su žene, djevojke i djevojčice diljem planete svakodnevno izložene.

I brojne naše sugrađanke okupit će se 14. veljače 2013. godine u 12.00 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku kako bi pokazale zajedničku snagu i solidarnost u borbi protiv nasilja nad ženama. Uz podršku Grada Šibenika i udruga grada, ovu akciju organizira Forum žena SDP – a.

Ovim putem vas pozivamo da se odazovete i zaplešete na isti način kao što će plesati žene diljem svijeta te tako pokažemo kako smo, bez obzira na boju kože, rasu ili vjeru, ujedinjene u borbi za zajednički cilj.

Kampanja Jedna milijarda ustaje pokrenuta je kao odgovor na poražavajuće statističke podatke prema kojima će svaka treća žena tijekom svog života biti silovana i/ili pretučena. Na inicijativu spisateljice i aktivistice Eve Ensler, autorice Vagininih monologa, žene iz 190 zemalja svijeta izaći će na ulice i pokazati da imaju snage boriti se protiv nasilja i zlostavljanja.

Prema UN – ovim statistikama milijarda žena u svijetu proživljava nasilje, a sada je došao trenutak da pokažemo kako je i milijarda žena spremna protiv nasilja – ustati!

  Objavljeno: 11.02.2013, 12:40h