Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Na godišnjoj skupštini udruge LUCI predstavljen projekt modernizacije javne rasvjete na području Grada Šibenika

Na godišnjoj skupštini udruge LUCI predstavljen projekt modernizacije javne rasvjete na području Grada Šibenika

 

 

Na redovitoj godišnjoj  skupštini Udruge LUCI (Lighting Urban Community International), što se od 5.-9. studenog održala u Dubrovniku, inženjer elektrotehnike Mladen Živković, iz  Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika, sudjelovao je  kao gost-predavač, te predstavio projekt modernizacije javne rasvjete na administrativnom području Grada Šibenika.

„Grad Šibenik je uspješno proveo modernizaciju javne rasvjete, uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te su modernizacijom ostvarene znatne uštede u potrošnji električne energije, smanjenju emisije štetnih plinova te smanjenju svjetlosne zagađenosti. Grad Šibenik nastojat će i dalje provoditi mjere modernizacije javne rasvjete na svom području uz veću implementaciju LED tehnologije.“, naglasio je u svom predavanju Mladen Živković.

Na  konferenciji  je održan niz predavanja, na kojima su govorili stručnjaci iz Amsterdama, Bruxellesa, Bukurešta, Eindhovena, Ghenta, Helsinkija, Lyona, Pariza, Rotterdama i Seoula, dok su o pitanju i problemima javne rasvjete, pored našeg predstavnika, izlagali  i predstavnici gradova Karlovaca i Sarajeva. U Dubrovniku je tako boravilo preko 150 stručnjaka iz područja javne i dekorativne rasvjete, te predstavnici 35 gradova.

Redovitu godišnju skupštinu, koja se od 07. do 09.11. održavala u dubrovačkom hotelu Exclesior otvorio je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, koji je ovom prigodom je potpisao Povelju o provođenju mjera energetske učinkovitosti na sustavu javne rasvjete.

LUCI je udruga koja okuplja gradove i stručnjake iz područja rasvjete iz cijelog svijeta s ciljem razmjene iskustava pri korištenju rasvjete kao glavnog alata za urbani, društveni i gospodarski razvoj gradova, uz osobit naglasak na energetsku učinkovitost i utjecaj rasvjete na okoliš. Udruga je osnovana 2002. godine po nalogu Grada Lyona, a danas broji više od 100 članova, od toga 67 gradova iz cijelog svijeta te 35 pridruženih članova – tvrtki, sveučilišta, light dizajnera, arhitekata i neovisnih stručnjaka za rasvjetu. 

  Objavljeno: 10.11.2014, 10:28h